У Києві судитимуть двох екс-посадовців КП, які дали незаконні вказівки на будівництво у ландшафтному заказнику «Деснянські луки»

Досудовим розслідуванням встановлено, що керівник комунального підприємства, не маючи дозвільних документів на земельну ділянку, яка є частиною ландшафтного заказника «Деснянські Луки», надав доручення директору структурного підрозділу КП укласти договір із підприємством на облаштування на цій території насосної станції.

Як наслідок з жовтня 2022 року по березень 2023 року на території ландшафтного заказника місцевого значення «Деснянські луки» проводилися будівельні роботи та знято родючий шар ґрунту площею 1,38 га.

Сума спричинених збитків державі становить понад 2,6 млн грн., що встановлено спеціалістами Державної екологічної інспекції Столичного округу.

Зазначимо, що кримінальне провадження за обвинуваченням колишнього керівника ПрАТ «АК «Київводоканал» у розкраданні 64 млн гривень, виділених на «передислокацію» плавучої насосної станції, яку начебто планували облаштувати на цій ділянці, вже слухається у Печерському суді Києва.

Пресслужба Київської міської прокуратури

You may also like...