63-річний «наркобізнесмен» продавав психотропи та прекурсори на одному зі столичних ринкі

Чоловік зберігав у квартирі та в торговому контейнері на ринку понад три тисячі пігулок, які містять психотроп МДМА, а також понад шість кілограмів сильнодіючих лікарських засобів, обіг яких обмежено. Встановлено, що заборонений «товар» киянин збував серед своїх знайомих, як з дому, так і на ринку. За вчинене йому загрожує до дванадцяти років ув’язнення.

У квітні поточного року слідчі главку поліції Києва спільно з оперативниками Департаменту боротьби з наркозлочинністю Нацполіції та за процесуального керівництва Київської міської прокуратури викрили мешканця Дарницького району, 1961 року народження, який займався продажем психотропів та прекурсорів на території столиці.

Тоді, у квартирі чоловіка та в його торговому контейнері на одному з ринків правоохоронці провели обшук, під час якого вилучили понад три тисячі пігулок, які містять у собі психотропну речовину МДМА, а також понад шість кілограмів сильнодіючих лікарських засобів, обіг яких обмежено.

Під час досудового розслідування поліцейські встановили, що чоловік торгував забороненими речовинами як з дому, так і на ринку, зокрема, мав «клієнтів» серед кола своїх знайомих.

Поліцейські затримали зловмисника у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та повідомили йому про підозру за низкою статтей Кримінального кодексу України:

ч. 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів у великих розмірах);

ч. 3 ст. 311 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів);

ч. 4 ст. 321 (Виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів в особливо великих розмірах).

Наразі слідчі завершили досудове розслідування. Обвинувальний акт скеровано до суду. Наркоділку загрожує позбавлення волі на строк до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...