Прокурори домоглися справедливого вироку для грабіжника і вбивці відомого львівського художника

За публічного обвинувачення Франківської  окружної прокуратури міста Львова 38-річного львів’янина визнано винним у заподіянні умисного тяжкого тілесного ушкодження, що спричинило смерть потерпілого, грабежі та розбої (ч. 2 ст. 121, ч. 2 ст. 186, ч. 4 ст. 187 КК України).

Йому призначено покарання у виді 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна.

Прокурори в суді довели, що у липні 2021 року на сходовому марші одного із львівських будинків фігурант напав на 65-річного чоловіка. Ним виявився знаменитий львівський художник.

Нападник завдав ударів по голові, тілу і кінцівках та кинув на сходовий марш. Тим самим спричинивши тяжкі тілесні ушкодження. Заволодівши мобільним телефоном і наплічною сумкою, в якій знаходилось художнє приладдя жертви, фігурант покинув місце злочину.

Через півтора місяці від отриманих травм потерпілий помер у лікарні.

Окрім цього, раніше у червні того ж року в одному із львівських скверів Залізничного району засуджений напав на перехожого, побив його, зірвав зі шиї золотий ланцюжок та викрав сумку із речами. Після скоєного нападник втік з викраденим майном.

До набрання вироком законної сили фігурант перебуватиме під вартою.

Досудове розслідування здійснювали слідчі відділу поліції № 1 Львівського районного управління поліції № 2 Головного управління Нацполіції області.

Вирок суду набирає законної сили після закінчення строку апеляційного оскарження.

Відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури

You may also like...