Міліція затримала крадія-«інтелектуала»…

Ще неділю тому суд призначив умовне покарання мешканцю Ромен за зберігання наркотичних засобів, а сьогодні чоловік відповідає перед законом за крадіжку…книги. Тепер наркоману-інтелектуалу загрожує до трьох років позбавлення волі. 

Цього разу наш герой вразив навіть досвідчених оперативників. Злочинець не придумав нічого іншого, як поцупити книжку з місцевої книгарні й піти продати її в аптеці, що знаходилась неподалік. Такий абсурдний злочин в наш час годі й шукати.

Вільний доступ до книг, який застосовується нині у переважній більшості сучасних книгарень, сприяє зростанню товарообігу , але стимулює крадіжки. Нечисті на руку співвітчизники не оминають ні невеличких крамничок, ані великих спеціалізованих книгарень. Так, випадково, правоохоронці затримали зловмисника…в аптеці. Через погане самопочуття, один із міліціонерів зайшов купить ліки, аж ось зіткнувся із зловмисником, який намагався продати щойно викрадену «Большую медицинскую энциклопедию Елисеев» всього лише за 30 гривень. Це викликало підозру у правоохоронця, тому він вирішив перевірити чоловіка і з’ясувати звідки така книга.

Співробітник міліції не помилився стосовно своїх підозр-книга була краденою. Коли зателефонували в «Книголюб», виявилось, що продавщиця навіть не здогадувалась, що кілька хвилин раніше з полиці книжкового магазину зникла доволі дорога книга. Вартість якої становить майже 160 гривень. По штрих-коду з’ясували якому магазину належить викрадений товар. Й невдовзі викрадене вилучили та по вернули власникові.

«Вкрав не для того щоб почитати, а для того щоб продати, адже були потрібні гроші…наркотиків хотів купити»-з іронією розповідає затриманий.

Крадієм виявився 32-річний чоловік, який мав вже за плечима судимість, до того ж не одну. Наркоману потрібні були гроші для ще однієї дози наркотиків. «Крав в магазинах все що «погано» лежало, якщо точніше, то те що можна було поцупити. Мені не було різниці що красти-чи то куртку, чи то рушницю, чи то просто книгу…» – як каже сам Віталій.

Тепер чоловіку гроші не знадобляться. Найблищий свій час він відбуватиме покарання за гратами. Можливо саме цього разу він замислиться над своїми діями. Й ознайомитися з Кримінальним кодексом України, а не з медичною літературою…

Марина Кльова
, СЗГ УМВОС України в Сумській області
 

You may also like...