Полтавський «Герострат» підпалив ліс… заради видовища

Як прикро, більшість винуватців лісових пожеж, що останнім часом охопили різні регіони країни, так і залишаються непокараними. Проте одного з паліїв таки вдалося затримати військовослужбовцям полтавської частини Внутрішніх військ.

Після обіду 14 серпня до пожежного автопатруля у складі прапорщика Олександра Кузнецова, сержанта Віталія Мамая та солдата Володимира Накураші, які несли службу у Полтавському районі області, надійшла інформація про те, що над лісом неподалік села Терентіївка піднімається густий дим. Військовослужбовці негайно вирушили у вказаний район. Яким же був подив воїнів ВВ, коли в лісі вони натрапили на чоловіка років п’ятдесяти, який якраз підпалював черговий жмут сухої трави.

Зловмисника затримали і доставили до найближчого відділу міліції, а на місце надзвичайної події прибули співробітники МНС. На жаль, швидко локалізувати пожежу не вдалося − вогонь поширився і почав наближатися до залізничного полотна, що проходило поряд із лісом. Загасити полум’я вдалося лише після прибуття пожежного потяга.

Загалом внаслідок пожежі вигорів майже гектар угідь. Проти палія порушено кримінальну справу за статтею 245 Кримінального кодексу України «Знищення або пошкодження лісових масивів». Що ж до мотивів злочину, то пояснення затриманого викликають підозру у його психічному здоров’ї − приміром, як одну з причин здійсненого підпалу чоловік назвав те, що йому подобається видовище, коли горить ліс.

Іван Кулеха, ДЗГ МВС України
Сергій Дідик, 
ІВЦ ВВ МВС України

You may also like...