Викрито українсько-вірменську ОЗГ, що переправлляла нелегальних мігрантів через територію України

Працівники Управління боротьби з організованою злочинністю УМВС України в Закарпатській області викрили організовану злочинну групу, яка займалась незаконним переправлення нелегальних мігрантів. До складу ОЗГ входили п’ятеро осіб, а саме троє громадян України та двоє Вірменії. 

Встановлено, що учасники ОЗГ організували канал незаконного переправлення нелегальних мігрантів через територію України до країн східної Європи, а саме до Словаччини та Угорщини.  

Так, 17 вересня поточного року в місті Ужгород працівники УБОЗ затримали п’ятьох неповнолітніх громадян Сомалі, без жодних документів про особистість та право перебування на території України. При цьому були затримані й троє учасників ОЗГ, що займались організацією переховування та незаконним переправленням через державний кордон України вказаної групи нелегальних мігрантів. Також правоохоронці затримали жінку, яка переховувала нелегалів у своєму власному будинку та приватного таксиста, що займався перевезенням «клієнтів».

Нелегальних мігрантів передано у Чопський прикордонний загін.

За даним фактом прокуратура Закарпатської області порушила кримінальну справу за ч.2 ст.332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України ) Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає до семи років позбавлення волі.

Прес-служба ГУБОЗ МВС України
 

You may also like...