У Знам’янському міськвідділі міліції померла людина. Міністр призначив перевірку

У приміщенні Знам’янського МВ УМВС України в Кіровоградській області 4 жовтня цього року раптово помер житель одного з сіл району. За попередніми даними судмедексперта, смерть чоловіка настала внаслідок гострого перитоніту.

28-річний раніше судимий за грабіж чоловік після відбуття покарання в місцях позбавлення волі повернувся додому. На роботу він так і не влаштовувався, часто зловживав алкоголем.

Того дня до міліції звернулася за допомогою його близька родичка. З пояснень жінки, вона разом зі своїм співмешканцем бачила, як чоловік намагався викрасти металеві труби з її двору. Після цього, господарі наздогнали злодія, зв’язали, а на місце пригоди викликали працівників міліції.

Прибувши за викликом, дільничний інспектор Знам’янського МВ УМВС в області поспілкувався з підозрюваним, який поскаржився на стан свого самопочуття, пояснюючи це надмірним вживанням алкогольних напоїв.

Крім того, працівник міліції звернув увагу, що на обличчі особи були садна та синці. Через це чоловіка доправили до центральної районної лікарні. Після огляду пацієнта, черговим лікарем було зроблено висновок, що він знаходиться у стані алкогольного сп’яніння та може утримуватися в умовах ІТТ, про що і було видано відповідну довідку.

У приміщенні Знам’янського міськвідділу міліції чоловік знову став почувати себе недобре. Тому правоохоронці терміново викликали карету швидкої медичної допомоги. Однак лікарі, що прибули за викликом, констатували його смерть.

кілька ребер, є садна та синці на обличчі, які, ймовірно, з’явилися ще раніше. Але причиною його смерті, за попередніми висновками фахівців, став гострий перитоніт.

За ініціативою начальника УМВС України в Кіровоградській області полковника міліції Віктора Пащенка, зібрані по даному факту матеріали передано для вивчення до прокуратури. Після отримання остаточних висновків судово-медичної експертизи працівникам прокуратури також належить дати оцінку діям медиків.

За фактом отримання тілесних ушкоджень порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч. 2 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

 

ВЗГ УМВС України в Кіровоградській області

You may also like...