Не вірте псевдо-міліціонерам, котрі пропонують вирішувати «проблеми» за гроші

Вже ніхто точно не скаже скільки разів міліція через усі доступні засоби масової інформації наголошувала: коли вам телефонують серед ночі(!) невідомі і кажуть, що ваш син, чоловік, кум, сват, брат знаходяться в міліції, і що для «вирішення питання» потрібно поповнити рахунок чужого мобільного телефону на кругленьку суму, хоча б перевірте, чи правду невідомий каже. Варто просто зателефонувати рідним. 

Та напевне вночі разом з тілом у сплячих відпочивають і мізки, бо люди спочатку роблять дурниці, а лише потім починають думати. Ось лише останній випадок.

19 жовтня о 5 ранку до 52-річної чернігівки на мобільний зателефонував невідомий чоловік. Глухим голосом він повідомив заспаній жінці: «У Вас є син? Він затриманий співробітниками міліції. Треба швидко вирішувати питання. Згодні? Треба перерахувати на такий-то номер півтори тисячі гривень». У жінки сон як рукою зняло. Серце відчуло тривогу за сина, а от мозок ще спав. Вона на все згодна, гроші перерахує. Накинувши на халат пальто, вона кинулася до терміналу. Півтори тисячі гривень і син вільний, ну яка дрібниця – подумала жінка. Ну яка дурниця! – подумаєте ви. Коли апарат проковтнув останню купюру, жінка перевела подих. І вирішила (нарешті) зателефонувати синові. За кілька гудків хлопець узяв слухавку, з ним усе гаразд, він спить вдома і не розуміє про яке затримання йому бурмоче серед ночі мати. Коли ж син второпав що зробила мати, він наполегливо порадив матері звернутися до міліції.

Міліціонери прийняли заяву, виявляється, таких довірливих громадян за останній час в міліцію звернулося з десяток. Всі жінки зрілого віку, всі вони люблячі матері з синами, всі вони стали жертвами телефонних шахраїв.

Прикро, що потерпілі так просто повірили незнайомцю, прикро, що жінки припустили можливість затримання за злочин чи правопорушення своїх дітей. А ще більш сумно, що вони всі вирішили, що міліція «вирішує питання» за гроші.

Зараз за даним фактом співробітниками міліції проводиться перевірка. Натомість нагадуємо: будьте обачливі, не йдіть на поводу у шахраїв, намагайтеся тверезо оцінювати ситуацію і приймати зважені рішення, повідомляє ВЗГ УМВС України в Чернігівській області.

МВС України
 

You may also like...