За виготовлення неякісного «продукту» самогонник залатив життям

Тіло 70-річного пенсіонера, жителя міста Зугреса Донецької області, виявили після того, як з його квартири на другому поверсі потекла вода й почала затоплювати приміщення, розташоване нижче. Двері в житло виявилися лише причиненими і легко відкрилися. У коридорі лежав мертвий хазяїн. 

На місце прибула опергрупа. Міліціонери приступили до огляду квартири, у якій усе було перевернуто догори дном. Було очевидно, що непрошений гість або гості щось шукали. Експерт виявив на тілі старого кілька колото-різаних ран. Одне із цих поранень (прямо в серце) і виявилося смертельним. Опитуванням свідків було встановлено, що останній раз живим дідуся бачили біля другої години дня, а вже о шостій вечора він був мертвий. Тобто, злочин був «свіжим», а отже, шанси розкрити його за «гарячими слідами» досить великі. Ретельний огляд квартири дозволив криміналістам знайти важливий доказ – слід від взуття на полірованій поверхні стола. Згодом ця знахідка зіграла важливу роль у розкритті вбивства, повідомляє Дмитро Любченко (ВЗГ ГУМВС України в Донецькій області)

У ході оперативно-розшукової роботи було визначене приблизне коло осіб, які могли мати відношення до злочину. Справа в тому, що потерпілий займався виготовленням самогону, яким пригощав численних приятелів, а іноді й розплачувався «вогняною водою» за які-небудь дрібні послуги. Коло його знайомих нараховувало біля двох десятків місцевих жителів, з усіма ними міліціонери докладно розмовляли. У результаті один із таких любителів самогону – раніше судимий 46-річний місцевий житель – став основним підозрюваним. Коли сищики оглянули його взуття, то відбиток його кросівки повністю збігся з вилученим на місці події.

Незабаром у сищиків з’явився і другий підозрюваний – 25-річний приятель чоловіка. Хлопець розповів, що в той день у нього «завелася копійка» і він вирішив її пропити зі старшим другом. Самогон лився рікою, було випито біля трьох літрів! Коли друзі захмеліли, то більше досвідчений у кримінальних справах товариш запропонував сходити «потрусити самогонника». Приятелі прийшли на потрібну адресу, а перед тим, як увійти у квартиру, надягли маски з жіночих панчіх. Там хазяїна побили й стали нишпорити в пошуках цінностей, а от коли молодий грабіжник зробив помилку, назвавши спільника на прізвисько, яке багато хто знав, той не витримав і пустив у хід ніж, прибираючи непотрібного свідка-хазяїна.

Сам убивця нині називає інші причини їхнього відвідування потерпілого. Говорить, що метою візиту був не грабіж або розбій, а…покарання пенсіонера. Мовляв, той гнав неякісний самогон, тому його планувалося побити, але, коли пролунало його прізвисько, «не стримався» і пустив у хід схоплений ніж.

До речі, із квартири грабіжники винесли досить скромний видобуток – тюнер від супутникового ТБ, старий мобільний телефон, продукти й 23 гривні.

Зараз обидва учасники цієї історії за ґратами. Їм пред’явлене обвинувачення в навмисному вбивстві (ст.115 КК ) і загрожує покарання на строк від 10 до 15 років, або довічне позбавлення волі.

МВС України
 

You may also like...