Затримали гастролера, який «чистив» машини мешканців Запоріжжя

Кілька днів тому працівники відділу карного розшуку Запорізького міського управління ГУМВС України в Запорізькій області затримали 28-річного чоловіка. Він підозрюється в скоєнні кількох крадіжок з автомобілів місцевих жителів, повідомляє Семенюк Яна (ВЗГ ГУМВС України в Запорізькій області). 

Злодій приїхав до обласного центру нещодавно і винаймав квартиру. Втім, і мета його візиту до Запоріжжя, за інформацією правоохоронців, певно була «розжитися» і поїхати гастролювати далі. Та завдяки професійним діям працівників запорізької міліції наступна «зупинка» в подорожі мандрівника буде на лаві підсудних.

Зловмисник мав у запасі кілька схем, як швидко забратися всередину різних транспортних засобів і ретельно їх «почистити». Приміром, наприкінці вересня він пробив ножем колеса автомобіля «Хюндай», доки власника не було поруч. А коли хазяїн іномарки сів за кермо, то далеко від’їхати з місця йому не вдалося. Доки 51-річний автовласник починав монтувати шину, спритник швидко «зорієнтувався» на місцевості і схопив із заднього сидіння його барсетку з грошима, мобільним телефоном та документами. Потерпілий оцінив збиток в суму понад 4000 гривень.

Іншого разу крадій доволі професійно «відчинив» дверцята в мікроавтобусі «Форд-Транзит». Його водій вийшов в крамницю і зачинив «залізного коня». Коли повернувся, то ніяких ознак пошкодження автівки він не побачив. Однак, всередині не було жодного ящика з цигарками, які він відвозив на склади з центрального оптового ринку. Загальна сума викраденого склала близько 8000 гривень. Як встановили оперативники, цього разу двері мікроавтобуса він легко відчинив за допомогою прихованого про всяк випадок «знаряддя».

Наразі працівники міліції перевіряють підозрюваного до скоєння аналогічних злочинів. Стосовно «гастролера» порушено дві кримінальні справи за ч. 1 ст. 185 Кримінального кодексу України (Крадіжка), яка карається позбавленням волі на строк до трьох років. Слідство триває.

МВС України
 

You may also like...