Криминальная хроника Украины на 09.11.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 8 525 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 971 з них розкрита «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 4 вбивства, 2 факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, 5 розбійних нападів, 35 пограбувань та 2 факти незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано вісім осіб. У правопорушників вилучено автомат, обріз мисливської рушниці, дві одиниці саморобної вогнепальної зброї та 290 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 4 особи, в яких вилучено 13,5 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 27 196 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано вісім підозрюваних осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 96 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 18 осіб загинуло та 115 – травмовано.

У місті Сімферопіль 8 листопада в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 26-річного іноземного громадянина, студента одного із університетів. Попередньо встановлено, що він увечері 6 листопада в квартирі за місцем тимчасового проживання зґвалтував 20-річну безробітну місцеву жительку.

У місті Запорізької області 2 вересня до міліції звернулася 38-річна головний бухгалтер одного з відділів райдержадміністрації. Вона заявила, що впродовж минулої ночі невідомий розбив шибку вікна, проник до приміщення зазначеного відділу й викрав чотири системні блоки комп’ютерів. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 26-річного безробітного жителя міста Маріуполя Донецької області. Попередньо встановлено, що він уночі 2 вересня з приміщення райдержадміністрації викрав чотири системні блоки комп’ютерів.

У місті Олександрія Кіровоградської області працівники міліції затримали 28-річного безробітного раніше судимого місцевого жителя, у будинку якого вилучили три кілограми марихуани.

В Автономній Республіці Крим працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб райдержадміністрації, котрі незаконно прийняли рішення про виділення місцевим жителям 101 земельної ділянки (право розпорядження відноситься до компетенції Ради Міністрів автономії). Унаслідок протиправних дій правопорушників державі завдано збитків на суму понад мільйон гривень. Міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.365 (перевищення влади або службових повноважень) КК України.

У Київській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили тимчасово виконуючого обов’язки директора комунальної установи облдержадміністрації, котрий отримав 100 доларів США та 400 гривень хабара від жителя зазначеної області за видачу йому висновку на погодження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки (площа 0,75 гектара) для приватного будівництва. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 (одержання хабара) КК України.

ДЗГ МВС України
 

You may also like...