Правоохоронці знайшли вбивць «по гарячих слідах»

Жителі містечка Христинівка, що на Черкащині, поспішаючи вранці звичайним маршрутом на роботу, виявили страшну знахідку: труп 38-річного, непрацюючого місцевого мешканця – Федора (Імена змінені з етичних міркувань). Вони терміново сповістили про це до чергової частини райвідділу. Не гаючи і хвилини правоохоронці виїхали на місце пригоди, де розгорнули професійну діяльнисть направлену на розкриття даного злочину: відшукання доказів, подворовий обхід, допит можливих свідків. Труп було направлено в морг для судово-медичного дослідження, згідно висновку якого, смерть потерпілого настала від відкритої черепно-мозкової травми. 

Завдяки кропіткій роботі міліціянтів, злочин було розкрито по «гарячих слідах». Під підозру підпали два молодика, у яких з потерпілим, напередодні відбувся конфлікт. Під тиском вагомих доказів, молодики зізналися в скоєному і розповіли, що ж відбулося того злощасного вечора. А відбувалось все наступним чином: чоловік разом з компанією відпочивали в міському барі, звичайно не обійшлося і без оковитої. Будучи добряче на підпитку він зустрів там 33-річного місцевого жителя Дмитра, згадали стару, неприємну історію пов’язану з батьками останього, та від словесної перебранки дійшло до кулаків. Присутні розборонили неприятелів. Тоді Федір, будучи далеко не в гуморі, почав шукати інших пригод. Побачивши свого знайомого, 24-річного Сергія, почав до нього чіплятися, між ними виникла словесна перебранка. Побачивши агресивну поведінку відвідувача, бармен попросила його покинути заклад. Чоловік вийшов з бару та став чекати на Сергія, щоб закінчити з’ясування стосунків. Дочекавшись чоловіка Федір одразу ж накинувся на нього з кулаками, розпочалась бійка.

Тим часом Сергій, який приїхав з сусіднього села на святкування дня народження товариша, близько до опівночі, повертався з бару.

Як на гріх, цією ж дорогою проходив і Дмитро, та побачивши бійку і впізнавши в одному з учасників свого неприятеля схопив палицю, яка валялась неподалік і наніс йому удар по голові, останній впав на землю і вже не підіймався. Залишивши Федора в тяжкому стані двоє чоловіків втекли.

Отямившись тільки вдома Дмитро на своєму одязі виявив плями крові, та негайно вирішив його запрати, але цей факт не услизнув від досвідчених оперативників, які, наступного дня завітали до зловмисника з постановою на обшук. Окрім речових доказів у міліціянтів вже були показання свідків, що вказували на причетність Дмитра до скоєння тяжкого злочину. Так і зімкнулись металеві браслети на руках зловмисника.

Інший учасник конфлікту, Сергій виявивши, що в бійці він поламав руку звернувся по медичну допомогу в лікарню, де перебуває по теперішній час, але це не допоможе йому уникнути відповідальності за скоєне і скоро лікарняне ліжко він змінить на тюремні нари.

 Наразі порушено кримінальну справу за ч.2 ст.121 КК України – умисне тяжке тілесне ушкодження, вчинене групою осіб, що спричинило смерть потерпілого. Зловмисники затриманні, а покарання їм визначить суд, адже попереду ще досудове слідство. 

Тетяна Федоренко, ВЗГ УМВС України в Черкаській області
 

You may also like...