Криминальная хроника Украины на 15.12.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 7 427 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 681 із них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – чотири вбивства, сім фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, один розбійний напад, 26 пограбувань та два факти незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано десять осіб. У правопорушників вилучено два пістолети, обріз мисливської рушниці, три одиниці саморобної вогнепальної зброї та 347 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 12 осіб, в яких вилучено 8,9 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 26 845 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 19 підозрюваних осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 60 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 12 осіб загинуло та 68 – травмовано.

У Глобинському районі Полтавської області 14 грудня в будинку 30-річного безробітного місцевого жителя знайдено мертвою з вогнепальними дробовими пораненнями 32-річну безробітну місцеву жительку. Попередньо встановлено, що 43-річний безробітний місцевий житель у зазначеному будинку пострілом з мисливської рушниці, яку викрав у 57-річного безробітного місцевого жителя, вбив потерпілу під час сварки на ґрунті ревнощів, після чого намагався покінчити життя самогубством, провівши постріл із згаданої рушниці в голову (госпіталізовано).

У місті Краснодоні Луганської області працівники міліції затримали чотирьох безробітних місцевих жителів, віком від 26 до 52 років, котрі намагалися вивезти до сусідньої держави, з метою продажу сутенерам для сексуальної експлуатації, двох безробітних місцевих жительок, віком 19 та 17 років.

У місті Житомирі працівники міліції затримали двох безробітних місцевих жителів та безробітну жительку міста Миколаєва, усі віком від 27 до 40 років, які займалися збутом наркотичних засобів. Під час проведення санкціонованого обшуку в квартирі за місцем проживання одного з підозрюваних вилучено 217 грамів кокаїну.

У місті Луганську працівники міліції затримали двох безробітних місцевих жителів, за місцем проживання яких вилучено відповідно п’ять грамів та 100 грамів героїну.

На Дніпропетровщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили місцевого жителя, котрий займався реалізацією фальсифікованої алкогольної продукції з підробленими марками акцизного збору. У правопорушника вилучено 2,4 тисячі пляшок такої продукції та 3,3 тисячі підроблених марок акцизного збору. Слідчим відділом райвідділу міліції порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.216 (незаконне виготовлення, підроблення, використання або збут незаконно виготовлених, одержаних чи підроблених марок акцизного збору чи контрольних марок) КК України.

На Південно-Західній залізниці працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили начальника потягу, котрий отримав 220 доларів США хабара від провідника потягу за залишення її в посаді та неперешкоджанні в подальшій роботі. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 (одержання хабара) КК України.

ДЗГ МВС України

 

You may also like...