На Хмельниччині затримали угруповання, яке займалося крадіжками та розбоями на території трьох облас

П’ятеро подолян, віком від 24 до 36 років уже не один раз притягувалися до кримінальної відповідальності за вчинення крадіжок. Саме у місцях позбавлення волі вони і потоваришували. А після звільнення — вирішили продовжити злочинну діяльність, але уже спільно застосовуючи здобутий кожним «досвід». І це їм досить таки непогано вдавалося. Оперативники встановили, що крадії здійснили щонайменше кілька десятків злочинів у трьох областях України. 

Чітко визначеного плану — що саме красти — вони не мали. Але полюбляли осквернити своєю присутністю сільські храми. Збивали замки, а в середині цупили пожертви прихожан та начиння, що використовувалось під час богослужінь. Частими гостями вони були і в приміщеннях сільських рад, звідки переважно виносили комп’ютерну техніку, яку потім за зниженою ціною перепродавали, у тому числі і в ремонтні майстерні. З квартир та сільських помешкань громадян грабіжники цупили загалом золоті вироби та гроші.

Тільки у Ярмолинецькому районі за ними уже рахується 12 злочинів. На Кам’янеччині зловмисники промишляли крадіжками з підвальних приміщень. Наприклад, в одну з ночей чоловіки «обчистили» усі підвали мешканців одного з триповерхових будинків. Люди залишилися без консервації та багатьох речей, що були заховані про запас у коморах. Усе викрадене підозрювані збули на базарах.

В один із нещасливих для себе вечорів у Кам’янець-Подільському районі крадії потрапили у приміщення сільської ради, але їх там нічого «не чекало», після цього намагалися проникнути у місцеву церкву, але там їх налякала присутність сторожа. Розлючені невдалою вилазкою зловмисники у містечку Жванець скоїли розбійний напад на випадкового перехожого. Чоловіка збили з ніг та, погрожуючи газовим пістолетом, відібрали мобільний телефон.

Наразі ще триває розслідування та встановлюється загальна кількість скоєних злочинів.

Юлія Гринь, ВЗГ УМВС України в Хмельницькій області

МВС України
 

You may also like...