Криминальная хроника Украины на 08.01.2011

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 628 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 668 ( 36% ) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – шість вбивств, вісім фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, один розбійний напад, 19 пограбувань, два факти незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано шість осіб. У правопорушників вилучено обріз мисливської рушниці, дві одиниці саморобної вогнепальної зброї, дві гранати, 200 г вибухівки та 75 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 65 осіб. У них вилучено 12,7 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 17 345 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано п’ять осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 35 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких п’ять осіб загинули та 36 – травмовані.

У Черняхівському районі Житомирської області 7 січня у дачному будинку 40-річної жительки одного з селищ у грубі було знайдено розчленоване тіло невідомого чоловіка. Ним виявився 32-річний безробітний, раніше судимий місцевий житель. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою у скоєнні вбивства працівники міліції затримали сина господарки – 25-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він 6 січня у будинку сокирою вбив потерпілого під час сварки, що виникла після спільного вживання спиртних напоїв. Для того, аби приховати злочин, зловмисник розчленував тіло та вкинув до груби.

В Одесі 6 січня на вулиці у контейнері для сміття знайдено мертвою з ознаками удушення невідому жінку віком до 25 років. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою у скоєнні вбивства працівники міліції затримали 23-річну особу без певного місця проживання й роботи. Попередньо встановлено, що він на вулиці міста задушив потерпілу під час сварки, що виникла на ґрунті її відмови вступити у статеві зносини. Після цього зловмисник вкинув тіло до контейнера. Вживаються заходи щодо встановлення особи потерпілої.

В одному селищі Ялтинської міської ради Автономної Республіки Крим 29 грудня до приміщення відділення закритого акціонерного товариства увійшли двоє невідомих у масках. Погрожуючи предметом, схожим на пістолет, чоловіки намагалися відібрати в касира гроші. Та після спрацювання тривожної сигналізації зловмисники втекли. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали двох безробітних – жителя одного з селищ Красногвардійського району автономії та жителя міста Ізмаїла Одеської області, віком 28 та 26 років. Попередньо встановлено, що вони 29 грудня минулого року в приміщенні відділення закритого акціонерного товариства намагалися відібрати у касира гроші.

У місті Вижниці Чернівецької області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 61-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він упродовж 2001-2008 років, застосовуючи фізичне насильство, вступав у статеві зносини неприроднім способом з чотирма учнями школи-інтернату. За цим фактом слідчим управлінням УМВС України в Чернівецькій області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.153 «Насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом» КК України.

У місті Красному Лучі Луганської області працівники міліції затримали 40-річного безробітного, за місцем проживання якого вилучено 200 грамів вибухівки.

У Луганській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора приватного підприємства, який незаконно вніс до податкового кредиту з податку на додану вартість суми від придбання товарно-матеріальних цінностей у приватного підприємства, що має ознаки фіктивності. Таким чином, зловмисник завдав збитків державі на суму понад 453 тисячі гривень. Прокуратурою району міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 «Зловживання владою або службовим становищем» КК України.

ДЗГ МВС України

 

You may also like...