На Черкащині «за гарячими слідами» розкрито подвійне вбивство

Патрулюючи  на дорозі,  працівники ДАІ  близько третьої години ночі, помітили покинутий на узбіччі автомобіль «Шкода Октавія».  Після перевірки даних на кого зареєстровано транспортний засіб, було встановлено, що його власник проживає в  одному з сіл Золотоніського району.  Екіпаж ДАІ, розшукуючи  власника машини, приїхав за отриманою  адресою, щоб з’ясувати,  з якої причини автомобіль знаходиться покинутим на території  Драбівського району.

Не дивлячись на пізній час, в будинку горіло світло, працював телевізор, але правоохоронцям дверей ніхто не відчиняв. Коли міліціонери  зайшли в домоволодіння, то побачили бездиханне тіло чоловіка з ознаками насильницької смерті, далі, в кімнаті, лежала мертва жінка. Працівники ДАІ негайно сповістили про виявлений злочин  до чергової частини Золотоніського  міськвідділу міліції.

Начальник Золотоніського МВ УМВС України в Черкаській області Станіслав Шинкаренко розповів, що після отримання тривожного повідомлення про скоєне подвійне вбивство, увесь особовий склад  міськвідділу було піднято по тривозі. Негайно на місце скоєння злочину було скеровано слідчо-оперативну групу. При огляді місця події правоохоронці  виявили  два трупи,  31-річного чоловіка та його 30-річної співмешканки з тілесними ушкодженнями у вигляді рубаних ран голови.

Добу правоохоронці працювали над розкриттям злочину, оперативники  безперервно перевіряли висунуті версії і таки встановили злощасний ланцюг кривавих подій.  Під підозру потрапив двоюрідний брат потерпілої. 

Вже наступного дня  дільничні інспектори Золотоніського міськвідділу   затримали 26-річного чоловіка,  який переховувався після скоєного вбивства в іншому селі. Він  відразу зізнався у скоєному та розповів, що  кожного дня  приходив до сестри, щоб допомогти по господарству, так як  вона працювала в Києві. В той день, нічого не віщувало біди. Брат прийшов до двоюрідної сестри додому  і побачив у дворі автомобіль її  співмешканця. Зрозумівши що приїхали господарі, він  увійшов до хати, де розпочалась неприємна розмова, та повчання від рідних щодо способу його життя. Чоловікові  не подобалось, що Олег такий успішний, впевнений у собі, працює  в столиці, має дорогий автомобіль… і затьмарений щоденною випивкою розум та їдка заздрість, підштовхнули невдаху взяти в руки сокиру. Схопивши її, розлючений молодик наніс Олегу кілька ударів в область голови. Втративши свідомість, чоловік відразу  впав.  Почувши  гуркіт, з хати вийшла сестра вбивці – Світлана, і він, не сказавши а ні слова, також  наніс їй обухом сокири два удари по голові. Жінка впала на підлогу. Після цього душогуб сів в автомобіль потерпілого і подався кататись селами Золотоніського району. Коли  двигун вийшов з ладу, він покинув авто на узбіччі дороги та побіг додому, там усвідомивши, що скоїв невиправне, розуміючи, що його розшукають, з метою уникнення відповідальності вирішив переховуватись у сусідньому селі. Та не довго йому довелось побути на волі. Дільничні інспектори міліції затримали вбивцю.

Наразі слідчим управлінням  УМВС України в Черкаській області порушено кримінальну справу за ч.2 ст.115 КК України – умисне вбивство двох осіб. Покарання за цей вид злочину передбачає довічне ув’язнення.    Триває досудове слідство, та, як завжди, останнє слово лишається за судом.

ВЗГ УМВС України в Черкаській області

You may also like...