Криминальная хроника Украины на 07.03.2011

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 428 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 888 із них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 3 вбивства, 5 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 3 розбійні напади, 14 пограбувань та 5 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано 13 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, один обріз мисливської рушниці, чотири одиниці саморобної вогнепальної зброї та 165 набоїв.

 За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 4 особи, у яких вилучено 2,7 кг наркотичних засобів.

 За адміністративні правопорушення, вчинені у громадських місцях, до відповідальності притягнуто 16 723 осіб.

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 5 підозрюваних осіб.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 53 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 10 осіб загинуло та 67 – травмовано.

 У місті Орджонікідзе Дніпропетровської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі 5 березня в зазначеному місті на території домоволодіння іншого місцевого жителя на ґрунті неприязних відносин пострілом з власної зареєстрованої мисливської рушниці вбив господаря.

 У місті Кіровоград в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він удень 23 січня у своїй квартирі під час сварки на ґрунті неприязних відносин заподіяв смертельні тілесні ушкодження своїй матері.

 У місті Синельникове Дніпропетровської області 6 березня в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано громадянина сусідньої держави. Попередньо встановлено, що він увечері 3 березня в зазначеному місті в квартирі свого тестя, під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв заподіяв смертельні тілесні ушкодження місцевому жителю.

 У Дарницькому районі міста Києва в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі 6 березня в зазначеному місті в приміщенні ресторану, з хуліганських спонукань, пострілами із зареєстрованого спецзасобу, призначеного для стрільби гумовими кулями, заподіяв тілесні ушкодження двом киянам.

 У місті Слов’янськ Донецької області 6 березня до міліції по спецлінії “102” зателефонував невідомий. Він повідомив, що в приміщенні наркологічного диспансеру закладено вибухівку. Вжитими заходами встановлено, що це безпідставне повідомлення, з хуліганських спонукань, зробив житель міста Красний Лиман.

 У Солом’янському районі міста Києва в результаті проведення оперативно-розшукових заходів викрито жителя одного з селищ Київської області. Попередньо встановлено, що він уночі 15 січня цього року на вулиці згаданого міста викрав автомобіль.

 У місті Чернівці 6 березня у результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано громадянина сусідньої держави. Попередньо встановлено, що він удень 5 березня в згаданому місті на території міського ринку відібрав у місцевої жительки, 50 доларів США та 390 гривень.

 У місті Нікополь Дніпропетровської області на вулиці затримано місцевого жителя, у якого вилучено пістолет та п’ять патронів до нього.

 У місті Севастополь 5 березня на вулиці затримано громадянина сусідньої держави, у якого вилучено 16 патронів калібру 5,6 мм.

 У місті Новомосковськ Дніпропетровської області на вулиці затримано місцевого жителя, у якого вилучено 510 г перветину.

 В Автономній Республіці Крим працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб товариства з обмеженою відповідальністю. Вони в 2002 році підробили протоколи загальних зборів співзасновників вказаного товариства, на підставі яких вісім його членів було незаконно виключено зі складу співзасновників. У результаті протиправних дій останнім завдано збитки на загальну суму понад 700 тис. гривень. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст.191, ч.2 ст.366 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем та службове підроблення).

 На Закарпатті працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співзасновника товариства з обмеженою відповідальністю. Він підробив рішення загальних зборів співзасновників зазначеного товариства, на підставі чого отримав у відкритому банку кредит у сумі 1,6 млн., якій привласнив. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.4 ст.190 та ч.3 ст.358 КК України (шахрайство й підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів).

 На Житомирщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб однієї з сільських рад. Вони в 2009 році підробили рішення зазначеної сільради, у результаті чого двоє жителів селища незаконно отримали державні акти на право приватної власності на земельні ділянки загальної площею 2,5 га. Вказані дії завдали збитки територіальній громаді на суму 300 тис. гривень. Міжрайонною природоохоронною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.365 та ч.2 ст.366 КК України (перевищення влади або службових повноважень й службове підроблення).

 На Одещині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітницю одного з Вузів. Вона вимагала та отримала 140 дол. США хабара від студентки за успішне складання нею іспиту. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара)

ДЗГ МВС України

You may also like...