В Одесі затримано «офісних» крадіїв, яких видали викрадені… книги

Працівники сектору карного розшуку Хмельницького відділу міліції Одеського міського Управління внутрішніх справ затримали двох раніше судимих молодиків, віком 26 та 29 років, які займалися крадіжками з магазинів і офісів на території Малиновського району Одеси. Крадії обкрадали приміщення тільки шляхом проникнення через вікна – це було їхньою «візитною карткою».

Затримані відверто розповіли працівникам міліції про свої походеньки. Прогулюючись нічним містом, вони знаходили об’єкт для «справи» – магазин чи офіс – проникали в його приміщення і обкрадали. Пробирались до приміщень нехитрим шляхом: металеві грати на вікнах чи ролети зламували за допомогою залізної палиці, за допомогою викрутки та інших інструментів видавлювали метало-пластикову раму, а далі – справа техніки…

Зловмисники нічим не гребували, беручи все: офісну техніку, одяг, носильні речі. Одного разу з адвокатської контори злодюжки поцупили електричний чайник, принтер, електродриль та навіть художню літературу. Всі речі вони збули, отримані гроші витратили на власний розсуд, а от книги вирішили залишили собі. Ці книги і стали основним доказом вини затриманих, який вилучили працівники міліції при огляді місця помешкання одного з крадіїв.

Наразі за цими фактами порушено кримінальну справу за ч.3 ст.185 (Крадіжка) КК України, згідно з якою затримані можуть бути позбавленими волі на строк від 3 до 6 років. Працівники міліції перевіряють їх на можливу причетність до скоєння подібних злочинів.

ВЗГ ГУМВС України в Одеській області

You may also like...