Як запобігти викраденню автомобіля? (ФОТО)

Професійні крадії автомобілів не рідко вихваляються своїми «подвигами» на інтернетівських форумах. Кажуть, що немає нічого складного у викраденні навіть суперкара, оскільки приводом для угону машини є, насамперед, неуважність самих автовласників. Відтак крадіжки автомобілів залишаються одним із найприбутковіших видів кримінального бізнесу.

Ось, приміром, на Миколаївщині з початку року скоєно 21 незаконне заволодіння автотранспортом, з яких працівниками ДАІ розкрили 11.
Проведений аналіз цих злочинів свідчить, що викрадення автомобілів найчастіше трапляється в нічний час. Саме тоді значна частина водіїв залишає свої автомобілі біля будинків, де вони знаходяться без належного нагляду та охорони. Це й створює передумови для їхнього викрадення.

Потрібно пам’ятати, що зловмисники можуть поцупити будь-який автомобіль. Тож, шановні автовласники, угону автомобіля легше запобігти, якщо будете дотримуватися деяких порад:

– виходячи навіть на короткий час з автомобілю, виймайте ключі з замка запалювання, перевіряйте чи надійно замкнені дверцята і зачинені вікна. Зачиняйте автомобіль навіть у тому випадку, якщо відходите навіть на 1 або ж 2 хвилини. Не забувайте ставити авто на ручне гальмо;
– не залишайте автомобіль у дворах будинків у нічний час, використовуйте стоянки, що охороняються;
– не забувайте включати в автомобілі протиугінний пристрій;
– не залишайте у салоні автомобіля відкрутки, плоскогубці та інші предмети, які можуть допомогти запустити двигун без ключа запалювання;
– не довіряйте нікому зі сторонніх осіб ключі від машини;
– не залишайте у салоні авто свої документи чи гроші. Нерідко саме вони провокують злочинців до вчиненні крадіжки;
– зробіть гравірування на найменш захищених частинах: лобовому і задньому склі, підфарниках, радіоприймачі. Помітьте колеса й шини. У разі викрадення, їх буде легше розпізнати;
– не захоплюйтеся зовнішнім оформленням автомобіля – це завжди приваблює злодія;
– купуючи стареньке авто, міняйте ключі від дверей і по можливості, протиугінний пристрій;
– якщо у вас є гараж – придбайте надійний замок. Не зберігайте в гаражі гроші, запасні частини, бензин.
Однак, якщо вже сталося горе і у вас поцупили автомобіль, негайно телефонуйте на номер спецлінії «102» й повідомляйте про те, що сталося. Вкажіть правоохоронцям державний номер авто, марку, колір, особливі ознаки і номери агрегатів. Вчасне звернення до органів внутрішніх справ дозволить максимально повно використовувати весь арсенал оперативно-пошукових заходів і задіяти всі служби й підрозділи міліції для пошуку викраденого авто.
Тож, нехай Ваше авто завжди буде у безпеці.

СЗГ УДАІ УМВС України в Миколаївській області

You may also like...