Наиболее резонансные преступления и события в Украине на 30.05.2011 г.

Як повідомили УК в Департаменті зв’язків з громадськістю МВС України, упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 671 заява про злочини. Вжитими заходами 2 059 з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – два вбивства, шість фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, трирозбійних напади, 22 факти грабежів, чотири факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано чотири особи. У правопорушників вилучено два обрізи мисливських рушниць та три одиниці саморобної вогнепальної зброї.
 
За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано чотири особи. У них вилучено 0,6 кілограма наркотичних засобів.
 
За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 10 965 осіб.
За порушеними кримінальними справами заарештовано п’ять осіб.
 
Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 85 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких сім осіб загинули та 118 – травмовані.
 
У місті Ялті Автономної Республіки Крим 25 травня на вулиці знайдено мертвим з травмою голови 49-річного безробітного місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства працівники міліції затримали 18-річного безробітного жителя Сімферопольського району, який на вулиці міста завдав смертельні тілесні ушкодження потерпілому під час раптово виниклої сварки.
 
У місті Донецьку 28 травня на вулиці в багажнику власного автомобіля було знайдено мертвим з вогнепальними пораненнями голови та спини 52-річного місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 56-річного безробітного місцевого жителя, який у приміщенні офісу громадської організації з пістолета вбив потерпілого під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин. Після скоєного зловмисник поклав тіло у багажник автомобіля потерпілого й вивіз його на околицю міста. Зброю вилучено.
 
У місті Сумах 25 травня у своїй квартирі знайдено мертвою з травмою голови 81-річну пенсіонерку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою у скоєнні вбивства працівники міліції затримали 31-річного безробітного місцевого жителя, який у квартирі потерпілої молотком вбив господарку під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин.
 
На Донеччині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили працівницю публічного акціонерного товариства. Вона підробила підписи клієнтів банку на видачу готівки з депозитних рахунків вкладників та заволоділа коштами останніх на загальну суму 350 тисяч гривень. Cлідчим відділом райвідділу порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем» КК України.
 
У Житомирській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю затримали працівника одного з секторів виконавчого комітету облради. Він вимагав та отримав три тисячі доларів США хабара від представника товариства з обмеженою відповідальністю за сприяння йому в отриманні ліцензії на користування надрами. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 «Одержання хабара» КК України.
 
У Запорізькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили генерального директора товариства з обмеженою відповідальністю. Вона в цьому році не уклала нові договори із споживачами теплової енергії, унаслідок чого до державного бюджету не надійшло понад 536 тисячі гривень. Міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 «Зловживання владою або службовим становищем» КК України.
 
У Луганській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора комунального підприємства. Він вимагав та отримав 175 тисячі гривень хабара від приватного підприємця за сприяння йому в отриманні земельної ділянки, площею 0,1 га, в межах земель селищної ради під будівництво готельного комплексу. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 «Одержання хабара» КК України.
 
У Хмельницькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора та працівника державного підприємства. Вони цього року підробили акти виконаних робіт з будівництва системи опалення однієї з шкіл-інтернатів (фактично роботи не проводилися) та привласнили понад 460 тисяч гривень бюджетних коштів. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 «Зловживання владою або службовим становищем» та ч.2 ст.366 «Службове підроблення» КК України.

You may also like...