20-річний хлопець вбив подругу через «м’який характер»

20 червня до міліції зателефонував житель Вінниці, який виявив труп невідомої дівчини біля свого гаража під час ранкової прогулянки з собакою. На місце злочину негайно виїхала слідчо-оперативна група. Під час огляду тіла потерпілої з’ясувалося, що дівчина помела насильницькою смертю в результаті асфіксії.

 Першочерговою задачею оперативників було встановлення особи потерпілої, адже біля дівчини не було знайдено ні документів, ні особистих речей. Єдиною зачіпкою для працівників міліції стали татуювання на тілі померлої: на шиї – у вигляді листа конюшини, а на руці та спині – вірш про любов та щастя латинськими літерами.

Під час відпрацювання салонів тату міліціонерам вдалось встановити, де саме обслуговувалась дівчина та, що найважливіше – встановити її особу. Потерпілою виявилась 19-річна вінничанка, студентка другого курсу місцевого університету. Один з вінницьких таксистів розповів правоохоронцям, що напередодні трагедії бачив дівчину з молодим чоловіком – разом вони їздили до магазину та ломбарду.

Водій таксі залишив своїх клієнтів у Староміському районі Вінниці – саме там і було виявлено тіло потерпілої. Міліціонерам знадобилось декілька годин, щоб встановити особу молодика та вже на другу добу його було затримано. Підозрюваним виявився 20-річний, раніше судимий за крадіжки, житель міста Вінниці. Коли на порозі його квартири з’явились працівники міліції, він одразу ж зізнався у скоєнні злочину та розповів про обставини його вчинення.

Зі слів затриманого, близько дванадцятої години вечора він запросив потерпілу на прогулянку. Під час вечірнього «променаду» хлопець і дівчина вживали нарковмісні речовини. Коли ефект виявися недостатнім, молодь зупинила таксі та поїхала до ломбарду, де дівчина здала свій мобільний телефон та одну золоту сережку – на вилучені гроші вони придбали алкогольні напої та продовжили прогулянку. Під час однієї з розмов дівчина сказала, що її співрозмовник занадто чуйна та м’яка людина, що він не може за себе постояти. На цьому ґрунті між ними виникла сварка, під час якої дівчина вдарила хлопця. Розлютившись, молодий чоловік вхопив дівчину за шию та задушив її. Аби приховати сліди злочину, зловмисник відтягнув тіло своєї жертви за гаражі та прикрив листами шиферу.

– Зловмисник був затриманий за «гарячими слідами», – повідомив начальник Управління карного розшуку УМВС України у Вінницькій області Олександр Глянько. – Стосовно нього порушена кримінальна справа за ст.115 Кримінального кодексу України – «Вбивство» .

ВЗГ УМВС України у Вінницькій області

You may also like...