Замість отримання грошей настирливі вимагачі опинилися в кайданках

Майже рік троє донеччан «тероризували» горлівську родину, вимагаючи гроші. Крапку в кримінальній історії поставили горлівські оперативники, які і провели затримання «бригади».

Як повідомив в.о. першого заступника начальника Калінінського РВ Горлівського МУ майор міліції Роман Бабюк, жертвою вимагачів горлівська родина стала із-за автомобіля «ВАЗ-2105», який був придбаний рік тому. Первинна ціна авто дорівнювала шести тисячам гривень, але після того, як новий господар відвіз «п’ятірку» на СТО і дізнався загальну картину стану транспорту, операцію він вирішив переглянути. Екс-власник заперечувати не став, і чоловіки зійшлися на ціні в дві тисячі гривень. На підтвердження вищесказаного, учасники операції оформили розписку і розпрощалися. Як засвыдчив час, історія на цьому не закінчилася.

– Якось новому власникові автомобіля подзвонили невідомі і зажадали чотири тисячі гривень, – розповідає Роман Борисович. – Мотивували тим, що вони «перекупили» у колишнього власника «ВАЗа» розписку, ставши, таким чином, фактичними господарями авто. Втім, цікавив вимагачів не транспорт, а сума грошей, яку горе-покупець, на їхню думку, «не доплатив» – це чотири тисячі гривень. Упевнений в своїй правоті новий господар «п’ятірки» відразу не надав значення дзвінку, але коли погрози почали поступати регулярно і стосовно всієї родини, вирішив звернутися до міліції.

Тримаючи в страху кілька місяців сімейство, молодчики, мабуть, і думки не допускали, що можуть потрапити у поле зору міліції. Тому, прибувши в обумовлене місце, двоє зловмисників сподівалися спокійно отримати довгоочікувані гроші і повернутися додому, але в їх плани внесли коректування горлівські правоохоронці. Операція щодо затримання пройшла настільки швидко і професійно, що підозрювані не встигли навіть схаменутися, як на їх зап’ястях замкнулися кайданки.

В ході санкціонованого обшуку в салоні автомобіля «Фольксваген-бора», на якому приїхали жителі Донецька, були виявлені і вилучені два пневматичні пістолети і грошові купюри, помічені спецскладом. На підставі ст. 115 КПК двоє підозрюваних були затримані, місцезнаходження третього фігуранта зараз встановлюється. За фактом вимагання порушено кримінальну справу, затриманим загрожує від трьох до семи років позбавлення волі.

МВС  України

You may also like...