Наиболее резонансные преступления и события в Украине на 09.07.2011

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 9770 заяв про злочини. Вжитими заходами 3 759 із них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – одне вбивство, три факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, одинрозбійний напад,34 фактів грабежу та 10 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 19 осіб. У правопорушників вилучено  два пістолети, обріз мисливської рушниці, п’ять одиниць саморобної вогнепальної зброї, дві гранати, 700 г вибухівки та 346 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано сім осіб. У них вилучено 10,5 кілограма наркотичних засобів.
 
За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 14098 осіб.
 
За порушеними кримінальними справами заарештовано 34 підозрювані особи.
 
Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 113 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 15 осіб загинули та 134 – травмовані.
 
8 січня цього року в селищі Запорізького району Запорізької області в лісосмузі було знайдено мертвим з ножовими пораненнями 25-річного жителя міста Запоріжжя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано двох жителів міста Василівка згаданої області (1983, 1987 р.н., обидва без постійного місця роботи, один раніше судимий). Попередньо встановлено, що вони вдень 7 січня в зазначеному місці, з метою заволодіння автомобілем потерпілого, вбили його ножем. Автомобіль вилучено.
 
3 липня в місті Києві до міліції по спецлінії “102” зателефонував невідомий і зробив неправдиве повідомлення про закладення вибухівки в житловому будинку. Вжитими заходами встановлено, що це безпідставне повідомлення, з хуліганських спонукань, зробив раніше судимий 22-річний місцевий житель.
 
8 липня о 15.00 у селі Снігурівського району Миколаївської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 23-річного жителя села Жовтневого району згаданої області, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він дві години тому в згаданому селі в будинку 30-річної жительки, зґвалтував її одинадцятирічну дочку, ученицю загальноосвітньої школи (госпіталізовано).
 
У селищі Конотопського району Сумської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 71-річного жителя міста Конотоп. Попередньо встановлено, що він увечері 7 липня в зазначеному селі на вулиці поблизу власного дачного будинку під час сварки на ґрунті неприязних відносин пострілом з незареєстрованої мисливської рушниці заподіяв дробове поранення голови 53-річному місцевому жителю, без постійного місця роботи. Потерпілого госпіталізовано. Зброю вилучено.
 
У місті Антрацит Луганської області затримано 55-річного громадянина, без постійного місця роботи, за місцем проживання якого вилучено 600 г вибухівки.
 
Вчора на околиці села Великоберезнянського району Закарпатської області на вулиці затримано двох нелегальних мігрантів. Іноземців передано прикордонникам.
 
На Донеччиніпрацівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрилидиректора приватного підприємства. Вона в 2005 році не пролонгувала договір оренди земельної ділянки (площа 0,1 га) та внесла до податкових декларацій занижені суми орендної плати, у результаті чого до бюджету не надійшло 141 тис. грн. обов’язкових платежів. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 КК України (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення).
 
У Львівській областіпрацівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрилислужбових осіб однієї з міськрад. Вони в 2008 та 2009 роках завищили вартість виконаних робіт з капітального ремонту спортивного майданчика, чим завдали збитків державі на суму 98,4 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).
 
В Одеській областіпрацівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили голову фермерського господарства. Він надав до районної державної адміністрації фіктивні документи щодо включення до членів вказаного фермерського господарства 11 осіб, унаслідок чого незаконно отримав земельні ділянки (загальна площа 48,7 га) для ведення фермерського господарства. У результаті протиправних дій правопорушника державі завдано збитків на суму 139,9 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 КК України (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення).
 
В Тернопільській областіпрацівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрилипосадових осіб професійного учбового закладу. Вони в 2006 році незаконно здійснили відчуження належної їм земельної ділянки (площа 33 га), чим завдали збитків державі на суму 290 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).
 

You may also like...