Прокуратура Киева отчиталась о проделанной работе

Працівниками органів прокуратури столиці впродовж І-го півріччя поточного року взято участь у судовому розгляді більше 8 тис. кримінальних справ у першій та апеляційній інстанціях, у тому числі з питань застосування примусових заходів медичного і виховного характеру, звільнення від кримінальної відповідальності, пов’язаних з виконанням вироків.

Державне обвинувачення підтримано майже у 3,2 тис. кримінальних справах з постановленням вироків. З них, у 100 – про злочини, вчиненні неповнолітніми, 44 – корупційні діяння, 16 – невиплату заробітної плати, 7 – порушення законодавства у сфері земельних відносин, 4 – бюджетних правовідносин, 2- торгівлю людьми.    

За апеляціями державних обвинувачів скасовано та змінено необґрунтовані вироки місцевих судів стосовно 244 осіб, тоді як у І півріччі минулого року – 190. Через занадто ліберальні покарання апеляційним судом скасовано вироки стосовно 41 особи, а безпідставне виправдання – стосовно 10. Рівень апеляційного реагування на незаконні судові рішення становить – 93,5% проти 93,1% торік і вище ніж у державі  – 93,2%.

Прокуратурою міста Києва упродовж поточного року до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних та кримінальних справ  оскаржено понад 80 незаконних судових рішень першої та апеляційної інстанцій. Досягнуто найвищий за останні 8 років рівень касаційного реагування – 89,5% проти 82,9% по державі. На рішення апеляційного суду міста Києва, постановлені у І інстанції він складає – 100%, по Україні – 77,8%.   

Актуальним залишається питання відповідальності суддів. Зокрема, прокуратурою міста Києва у поточному році до вищої кваліфікаційної комісії суддів України за численні порушення кримінального та кримінально-процесуального законів направлено подання щодо притягнення одного із суддів Подільського районного суду міста до дисциплінарної відповідальності.

Прес-служба Прокуратури міста Києва
 

You may also like...