Борці зі СНІДом на Дніпропетровщині за 100 тисяч гривень пролікували 34 хворих… лише на папері

На Дніпропетровщні працівники обласного Управління по боротьбі з організованою злочинністю ГУМВС України викрили  злочинну групу з 4 лікарів одного з центрів з профiлактики та боротьби зi СНIДом.

Разом з головним лікарем вказані медпрацівники, будучи вiдповiдальними за  обгрунтованiсть лiкарських призначень, збереження, рацiональне використання медикаментiв,   привласнювали   бюджетнi грошовi   кошти,  що   видiлялись вказаному  закладу  на  дорогі медичнi  препарати для амбулаторного утримування та лікування хворих на СНІД. Доказом цього є 34 виявлені історії хвороб та амбулаторні картки на осіб, які фактично не проходили лікування в Центрі, і, яким призначались дорогі ліки. В результаті такої діяльності   ескулапів державі  завдано збитків майже на 100 тисяч гривень.

За зібраними матеріалами Слідчим управлінням ГУМВС України в Дніпропетровській області порушено кримінальну справу за ч.3 ст.191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч.1 ст.358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених  документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України. Не чистим на руку лікарям загрожує до 8  років позбавлення волі.

Прес-служба ГУБОЗ МВС України

You may also like...