У Донецьку затримано озброєного зловмисника, котрий перебував у міжнародному розшуку

Вчора співробітниками карного розшуку Калінінського райвідділу міліції міста Донецька затримано іноземного громадянина, підозрюваного у здійсненні крадіжок із автомобілів. Як з’ясувалось згодом, у себе на батьківщині зловмисник розшукувався за вбивство. Під час затримання він вчинив злісний опір і поранив одного з оперативників.

Близько 20-00 жителька Донецька, здійснюючи покупки в торговому центрі, помітила на стоянці біля свого автомобіля підозрілого чоловіка схожого на підозрюваного у викраденні з її авто ноутбука тиждень тому. Жінка відразу ж зателефонувала працівникові карного розшуку, який займався оперативно-розшуковими заходами за фактом крадіжки.

Доповівши керівництву, співробітник міліції зі своїм колегою направилися на місце подій для здійснення спостереження за підозрілим громадянином. Незабаром до них прибули ще три оперативники, оскільки існувала інформація про те, що в Донецьку промишляє група автомобільних «крадіїв-сканеровщиків».

У цей час підозрюваний сів у тролейбус, і працівниками міліції було прийнято рішення встановити його особистість, коли він з нього вийде. Довідавшись, що незнайомці, які його зупинили, є співробітниками міліції, чоловік, не виймаючи з кишені зброї, зробив 2 постріли, якими поранив одного з оперативників.

Зловмисника було затримано і доставлено у Калінінський райвідділ міліції. У нього вилучено пістолет Макарова та патрони до нього. Встановлено, що затриманий є 25-річний громадянин сусідньої країни й розшукується на батьківщині за здійснення вбивства.

Поранений співробітник карного розшуку з проникаючим вогнепальним пораненням доставлений у лікарню, де йому надана необхідна медична допомога.

Перевірка за даним фактом проводиться прокуратурою Донецька.

ВЗГ ГУМВС України в Донецькій області

You may also like...