Найбільш резонансні злочини та події в Україні на 02.11.2011

Як повідомили «УК» в УЗГ МВС України, упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 8 238 заяв про злочини.

За незаконне зберігання зброї затриманоп’ятеро осіб. У правопорушників вилучено обріз мисливської рушниці, дві одиниці саморобної вогнепальної зброї та 16 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 12 осіб. Вилучено 12,7 кг наркотичних засобів.
 
Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 76 дорожньо-транспортних пригод, в яких 13 осіб загинули та 91 – травмовано.
 
В Андрушівському районі Житомирської області 1 листопада після гасіння пожежі в будинку 81-річного пенсіонера було знайдено з ножовими пораненнями обгорілі тіла господаря та його 71-річної дружини. Вжитими заходами на місці скоєння злочину працівники міліції затримали 20-річного безробітного жителя Буринського району Сумської області. Попередньо встановлено, що він в зазначеному будинку під час сварки на ґрунті неповернення грошового боргу ножем убив потерпілих, після чого, з метою приховування злочину, підпалив будинок.
 
У Зміївському районі Харківської області 9 жовтня на вулиці було знайдено мертвим із травмою голови 38-річного безробітного місцевого жителя. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 40-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, раніше судимого. Попередньо встановлено, що він увечері 8 жовтня на вулиці під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв заподіяв смертельні тілесні ушкодження потерпілому.
 
В Овідіопольському районі Одеської області 1 листопада в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 26-річного іноземного громадянина. Попередньо встановлено, що він увечері 31 жовтня, шляхом підбору ключа, проник до будинку 43-річного місцевого жителя, викрав 1,5 тис. доларів США, 1 тис. грн. та вироби із золота. Викрадене вилучено.
 
У Шевченківському районі міста Києва затримано 29-річного безробітного місцевого жителя, у квартирі якого вилучено 1,7 тис. капсул сильнодіючого лікарського засобу “Сібутромін”.
 
На Донеччині працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили голову правління кредитної спілки. Вона, за фіктивними документами, зареєструвала вказану кредитну спілку, яка впродовж 2005-2008 років незаконно надавала фінансові послуги населенню. Унаслідок противоправних дій зловмисниця отримала 3,1 млн. грн. прибутку. Слідчим відділом Єнакіївського міськвідділу внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.ч.3, 4 ст.190, ч.2 ст.202, ч.ч.1, 3 ст.358 та ч.2 ст.364 (шахрайство, порушення порядку зайняття господарською та банківською діяльністю, підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів й зловживання владою або службовим становищем) КК України.
 
На Дніпропетровщині працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора приватного підприємства. Він у 2007 році надав до банку неправдиві відомості щодо наявності заставного майна, у результаті чого отримав кредит у сумі 2 млн. грн., який не повернув. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.
 
У Луганській області працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора товариства з обмеженою відповідальністю, котрий вимагав та отримав 10 тис. грн. хабара від голови садового товариства за підготовку проектної документації на прокладання газопроводу. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.368 (одержання хабара) КК України.
 
У Чернівецькій області працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб комунального підприємства. Вони в 2008 році видали товариству з обмеженою відповідальністю фіктивні документи щодо права власності на нерухоме майно (комплекси будівель та споруд базових станцій стільникового радіотелефонного зв’язку), які нібито знаходяться на земельних ділянках несільськогосподарського призначення, загальною площею 0,58 га. Уподальшому, на підставі цих документів, згадані земельні ділянки були вилучені з державної та комунальної власності. У результаті протиправних дій державі завдано збитки на суму майже 250 тис. гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення) КК України.
 
УК

You may also like...