Про порушення кримінальної справи за фактом умисного ухилення від сплати податків

Про порушення кримінальної справи за фактом умисного ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах у відношенні директора підприємства м. Миколаєва.

31.10.2011 р. слідчим відділом податкової міліції ДПА у Миколаївській області порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України за фактом умисного ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах у відношенні директора підприємства м. Миколаєва. Основний вид діяльності підприємства – будівництво будівель.

За результатами документальної планової виїзної перевірки вищевказаного підприємства встановлені порушення ст.5 Закону України «Про оподаткування прибутку підприємств» від 28.12.1994 за № 334/94-ВР та ст.7 Закону України «Про податок на додану вартість» від 03.04.97 №168/97-ВР із змінами та доповненнями.

Встановлено, що дане підприємство будучи переможцем тендерів у державних замовників з метою привласнення та заволодіння державними коштами зловживаючи службовим становищем протягом 2009 -2010 років з метою збільшення валових витрат безпідставно сформувало податковий кредит за рахунок фінансово – господарських операцій з підприємствами з ознаками фіктивності, що призвело до несплати підприємством в бюджет податків та зборів на загальну суму майже 4,0 млн. грн.

Управління податкової міліції ДПА у Миколаївській області

You may also like...