Мешканець Хмельниччини зарізав 15-річного школяра та поранив його 14-річного приятеля

В Ізяславському районі 26-річний місцевий мешканець заподіяв смерть 15-річному школяру, ще один, 14-річний, із ножовим пораненням госпіталізований у важкому стані.

Школярі виховувались у неблагополучних сім’ях і частенько блукали селом дотемна. День Святого Миколая хлопці відсвяткували вживанням спиртних напоїв та поночі нетверезі шукали пригод.

За попередніми даними, неповнолітні через оманливу образу вирішили з’ясувати стосунки з місцевим жителем, який, помітивши, що його наздоганяють, заховався у кущах поблизу своєї хати. Хлопці за допомогою ліхтарика, виявили його схованку та почали бити чоловіка. Підозрюваний стверджує, що злякався за своє життя і вирішив просто помахати ножем перед нападниками. Але одному удар леза прийшовся у грудну клітину, іншому — у черевну порожнину. Отримавши поранення, хлопці вирішили тікати з місця пригоди та подалися у центр села. Уже там, поблизу місцевого бару вони відчули себе зле та почали гукати, щоб викликали швидку. У лікарню потрапив тільки один школяр, інший від поранення помер до приїзду лікарів.

Підозрюваного у скоєнні злочину затримали, обставини події ще з’ясовуються. Згідно п. 1 ч.2 ст.115 «Умисне вбивство» Кримінального кодексу України чоловікові загрожує до 15 років позбавлення волі.

Наразі працівники міліції встановлюють, де школярі вживали спиртні напої. За твердженням місцевого дільничного інспектора міліції, хлопці були схильні до вчинення правопорушень, їх батьки притягувались до адміністративної відповідальності за невиконання батьківських обов’язків щодо виховання нащадків, а стосовно самих потерпілих за три дні до нещастя, у присутності адміністрації місцевої школи, дільничний інспектор міліції спільно з працівником карного розшуку проводив з ними профілактичну бесіду.

СЗГ УМВС України в Хмельницькій області

You may also like...