Наиболее резонансные преступления и события в Украине на 26.12.2011 г.

Як повідомили «УК» в Департаменті зв’язків з громадськістю ВЗГ УМВС України,  упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 780 заяв про злочини.

За незаконне зберігання зброї затримано шість осіб. У правопорушників вилучено пістолет, три обрізи мисливських рушниць, саморобний пістолет та 82 набоя.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано п’ять осіб. Вилучено 0,8 кг наркотичних засобів.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 77 дорожньо-транспортних пригод, в яких сім осіб загинули та 109 – травмовані.

У місті Сімферополі затримано 51-річного безробітного жителя Сімферопольського району Автономної Республіки Крим. Попередньо встановлено, що він увечері 24 грудня на своїй садовій ділянці під час раптово виниклої сварки ножем убив 35-річного безробітного жителя згаданого міста. Крім того встановлено, що затриманий намагався підпалити будинок свого 61-річного сусіда, кинувши у двір останнього запалену пляшку з легкозаймистою рідиною (загорання було ліквідовано через декілька хвилин власником будинку).

У місті Дніпропетровську 16 грудня у своїй квартирі знайдено мертвою з ножовими пораненнями 30-річну безробітну. У результаті оперативно-розшукових заходів затримано раніше судимого 42-річного безробітного квартиронаймача – жителя міста Сміли Черкаської області. Попередньо встановлено, що він уночі 16 грудня в згаданій квартирі під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв убив ножем господарку.

У місті Одесі 28 жовтня цього року до приміщення одного з ювелірних магазинів міста зайшли двоє невідомих. Вони під загрозою предмета схожого на пістолет розбили вітрину й викрали ювелірні вироби на загальну суму 50 тис. грн., після чого втекли. У результаті оперативно-розшукових заходів за скоєння цього злочину затримано раніше судимого. 37-річного жителя міста Котовська Одеської області. Вживаються заходи щодо затримання співучасника злочину та розшуку зброї.

У місті Івано-Франківську на вулиці затримано 32-річного безробітного місцевого жителя, у якого вилучено пістолет та 16 набоїв до нього.

У місті Бердичеві Житомирської області затримано 24-річного безробітного місцевого жителя, у квартирі якого вилучено 100 г героїну.

У Дніпропетровській області працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили приватного підприємця. Він упродовж останніх двох років використовував саморобний пристрій, що блокує роботу лічильника спожитої електроенергії. У результаті цього публічному акціонерному товариству енергетичного спрямування завдано збитків на суму понад 128 тис. гривень. Слідчими органами МВС порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.188-1 (викрадення електричної або теплової енергії шляхом її самовільного використання) КК України.

У Запорізькій області працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили генерального директора однієї з корпорацій області. Він у вересні 2008 року вніс неправдиві відомості до акту виконаних робіт з вогнегасної обробки покрівлі Кирилівського будинку культури, чим завдав збитків державі на суму 120 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.

У Херсонській області працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадовця Державної екологічної інспекції з охорони довкілля Північно-Західного регіону Чорного моря. Вона вимагала та отримала 1 тис. доларів США хабара від директора приватної виробничо-комерційної фірми за невжиття заходів реагування на виявлені порушення під час досліджень викидів забруднюючих речовин одним з державних підприємств. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.3 ст.368 (одержання хабара) КК України.

«УК»

You may also like...