Одесский чинуша «положил глаз» на квартиру малообеспеченной семьи

Житловий скандал в Одесі. Начальник комунальної служби намагається виселити на вулицю малозабезпечену сім’ю. Таємно від людей чиновник отримав службовий ордер на їхню квартиру, і тепер мати і дочка можуть стати бомжами. А комунальник – власником додаткової житлової площі.

Оксана Кузьма з матір’ю цей будиночок відбудували майже з нуля. Десять років тому, після смерті батька, бабуся вигнала їх на вулицю. Соціальні працівники поселили сім’ю в розбитий нічийний сарай у віддаленому районі Одеси. Люди провели у ньому світло й воду, зробили ремонт. З проханням оформити на житло право власності – пішли до начальника місцевого житлово-комунального сервісу. Проте згодом дізналися – він потайки отримав ордер на їхній будиночок.
 
Оксана Кузьма, мешканка Одеси:
– Он мне сказал, что живу тут незаконно, и в ближайшее время должна буду ему это освободить помещение.
 
Жінки – звернулися до міської ради. Її депутати з’ясували – оформлюючи ордер, комунальник Дмитро Бур’ян подав до райадміністрації документи, що за вказаною адресою ніхто не проживає. І попросив це помешкання собі – як службове.
 
Людмила Наполова, депутат Одеської міськради:
– Пользуясь своими служебными полномочиями, захватил чужую, можно сказать, собственность, квартиру.
 
І це при тому, що у чиновника Є власне житло – трикімнатна квартира. Навіщо йому знадобився цей будиночок – ми намагалися дізнатися у самого комунальника. Дмитра Бур’яна застали на роботі в день прийому громадян. Дати коментар він пообіцяв лише якщо начальство дозволить.
Проте, отримавши дозвіл керівника на інтерв’ю, Бур’ян зник з робочого місця. А наступні кілька днів – уникав зустрічі із нашою знімальною групою. Тим часом, у районній адміністрації, яка видавала ордер чиновнику, визнали, що як слід не перевірили подану ним інформацію.
 
Володимир Сушков, голова адміністрації Київського району Одеси:
– Решение принималось несколько поспешно о предоставлении ему этого жилья. В ближайшие дни мы отменим это решение.
 
Чиновники також пообіцяли, що Оксана Кузьма та її мати – без даху над головою не залишаться. А винних у зазіханні на їхнє житло звільнять з посад.
 
Андрій Анастасов, Ігор Мехоношин, "Новини", телеканал "Інтер", Одеса
 

 

 

You may also like...