Во Львове водитель автобуса вез пассажиров, находясь «под кайфом»

Як повідомили «УК» у Відділі Державтоінспекції міста Львова, 1 березня, у перший день весни, у Львові інспектори ДАІ запобігли можливій ДТП за участю пасажирів автобуса, затримавши водія пасажирського автобуса, який перебував за кермом, будучи у стані наркотичного сп’яніння.

Інспектори ДПС відділу ДАІ міста Львова, що здійснювали нагляд за дорожнім рухом на вулиці Грінченка у Львові,  близько 18.00 години зафіксували порушення Правил дорожнього руху з боку водія маршрутного транспортного засобу. Зокрема, водій не надав перевагу в русі пішоходам на нерегульованому пішохідному переході. Щоби не затримувати автобус із пасажирами, інспектори ДАІ рушили за ним на кінцеву зупинку, яка розташовувалась поруч – на сусідній вулиці Щурата.

Вже при розмові з водієм в інспекторів виникла підозра, що зі станом здоров’я даного водія не все гаразд (тремтіння рук, розширені зіниці очей, неадекватна поведінка тощо). У результаті проведення медичного огляду було встановлено, що вказаний вище чоловік, 1984 року народження, керував автобусом, будучи у стані наркотичного сп’яніння.

Як не банально звучить, але у поясненнях до протоколу, який на водія склали інспектори ДАІ за ознаками порушення п. 2.9а Правил дорожнього руху, водій написав, що вживати наркотики більше не буде.

Цікавим також є той факт, що даного громадянина за рішенням суду зовсім недавно було позбавлено права керування транспортними засобами. Як і на цей раз, так і тоді його затримували за керування транспортом у стані сп’яніння. Ще один протокол на горе-водія склали за порушення Правил дорожнього руху, вчинене ним на вулиці Грінченка. До речі, при складанні протоколів було з’ясовано, що у водія немає відповідних документів на транспортний засіб, а саме – свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу, за що передбачена відповідальність згідно з ч. 1 ст. 126 та ч. 1 ст. 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення.  

УК

You may also like...