Два громадянина Румунії залишили автівки на кордоні, завдяки цигаркам

Охоронцями кордону Чернівецького  загону спільно з митниками, в двох випадках припинено незаконне переміщення через  українсько-румунський кордон цигарок.

Вчора, близько ранку  покидаючи Україну для проходження прикордонно-митного контролю до  міжнародного автомобільного пункту  пропуску «Порубне» прибув легковий автомобіль марки «Опель Аскона»  іноземної реєстрації, за кермом якого знаходився 29-річний громадянин Румунії. Рухаючись смугою «зелений коридор» іноземець хотів якомога швидше пройти всі види контролю, при цьому поводячи себе дещо схвильовано та зухвало. Помітна поведінка водія, зацікавила охоронців кордону, які й прийняли рішення вивести транспортний засіб із загального потоку для проведення поглибленого огляду.

В результаті  спільного прикордонно-митного огляду було виявлено, в спеціально обладнаних схованках 290 пачок цигарок вітчизняного виробництва марки «LM», які знаходились в порожнині лівої та правої задньої арки автомобіля під обшивкою.

Після оформлення відповідних документів дані цигарки і мікроавтобус марки «Мерседес», 2000 року виробництва було вилучено та передано на склад митниці. Загальна сума вилученого становить близько 54 тисяч гривень.

Ще одного «жартівника», що намагався  незаконно провести цигарки було виявлено в цьому ж пункті пропуску буквально за годину. 21- річний чоловік приховав цигарки під декоративною обшивкою та стелею автомобіля 170 пачок  цигарок «Viceroy» вітчизняного виробництва та 80 пачок цигарок марки «МагнаТ» з акцизною маркою Білорусії, в передній правій частині бампера між правим крилом та рамою авто.

Доступ до цигарок став можливий тільки після зняття металевої пластини, що закривала пустотілий простір спеціально виготовленої ніші, а також  демонтажу  ліхтаря освітлення салону автомобіля.

Цигарки, а також авто румуна, вилучили. Сума оцінки вилученого становить 32 тисячі гривень.

Сергій Бровко, начальник прес-служби, прес-секретар начальника загону

You may also like...