Співробітники УБОЗ Львівщини викрали групу високопосадовців-хабарників

Співробітники управлінням по боротьбі з організованою злочинністю проводять роботу з «очищення» органів влади та місцевого самоврядування від корумпованих працівників. До категорії забарників потрапив один з голів селищної ради на Львівщині.

Зокрема, встановлено, що один з голів селищної ради Львівської області, який перебував в злочинній змові з високопосадовцями різних рівнів, у тому числі – райадмінінстрації, зловживаючи службовим становищем, вимагав та отримував значні суми хабарів від суб`єктів підприємницької діяльності та фізичних осіб за сприяння у вирішенні «земельних» питань.

Так, 3 липня 2012 року в результаті проведення спецоперації на «гарячому» під час передачі частини грошових коштів в сумі 15 тисяч доларів США від громадянки К. за сприяння у виділенні земельної ділянки площею 4 га рекреаційної зони на території Сколівського району, затримано групу осіб, до складу якої входить один з голів селищної ради. Усі виступали в якості посередників між «клієнтами» та іншими високопосадовцями, уповноваженими на вирішення таких питань.

Зібрані матеріали стали підставою для порушення кримінальної справи щодо хабарників слідчими прокуратури Львівської області за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання хабара).

Наразі вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу. Розслідування кримінальної справи доручено відділу розслідування злочинів щодо корупційних діянь прокуратури Львівської області. Правоохоронці перевіряють зловмисника на причетність до інших злочинних дій.

УБОЗ ГУМВС України в Львівській області

 

You may also like...