Лжемилиционеры, которые похищали китайцев в Украине и требовали выкуп, получили срок

Як повідомили «УК» в  Прес-службі ГУБОЗ МВС України , Іллічівським міським судом Одеської області поставлено крапку у справі організованої злочинної групи, учасники якої заробляли гроші викраденням громадян Китаю.

Злочинці невипадково викрадали саме представників східно-азійського народу, організатором такого бізнесу виявився уродженець Китайської Народної Республіки, який вже тривалий час проживав на території нашої держави та навіть притягувався до кримінальної відповідальності за незаконне поводження зі зброєю та переправлення осіб через державний кордон України.

Чоловік знав, що родина у китайському серці займає особливо важливе місце, члени їх сімей дуже прив’язані один до одного, тому у біді ніколи не залишать.

Тим паче, китайці поза батьківщиною звикли розраховувати лише на свої сили та малоймовірно, що будуть звертатися за допомогою до правоохоронних органів.

Розуміючи те, що реалізувати свої задуми самостійно він не зможе, чоловік залучив двох непрацюючих українців, один з яких також вже переступав закон.

Діяли зловмисники за простою схемою. Спочатку вони підбирали заможну жертву, встановлювали її місце мешкання, розпорядок дня, родинні зв’язки та звички. Після чого, підібравши зручний час, вони перевдягалися у формений одяг працівників міліції та очікували жертву під її будинком. Під приводом перевірки документів насильно саджали «затриману особу» в автомобіль та вивозили у заздалегідь підготовлене місце.

Далі викрадачі зв’язувались з близькими полонених та, погрожуючи вбивством, вимагали викуп.

Так, судом злочинці засуджені за викрадення трьох китайців, за яких вони отримали від родичів потерпілих – 477 тис. доларів США.

Першою жертвою організованої злочинної групи стала китаянка, яку викрали 6 березня 2010 року в Одесі. Забравши у дівчини усі її особисті речі, насильно усадили до автомобіля, де надягли наручники, які застебнули за спиною, у рота вставили кляп, ноги замотали липкою стрічкою, а на голову натягли мішок.

Проїхав декілька хвилин, злочинці з метою конспірації перенесли жінку до іншого авто, що знаходився неподалік, та поклали на підлогу за сидінням водія.

Дівчину довго кудись везли, іноді їй вдавалося підгледіти дорожні знаки, по яким вона зрозуміла, що її везуть в сторону Києва.

Дійсно, жінку перевезли до Бориспільського району Київської області у підготовлений загородний будинок.

Розмістивши жертву у приміщенні сауни, їй принесли мобільний телефон, на іншому кінці проводу якого був чоловік, який розмовляв на її рідній мові та вимагав надати номер телефону її батьків.

За життя дівчини злочинці зажадали 250 тис. доларів США.

Зараз китаянка пам’ятає, що весь час перебування у полоні вона постійно плакала та навіть відмовилася від їжі, а 8 березня 2010 року, у Міжнародний жіночий день, вона отримала найбажаніший подарунок – свободу. Дівчину вивезли на автовокзал у Києві та посадили в автобус до Одеси.

Вже по дорозі до дому, вона дізналася, що за її життя батьки заплатили 180 тис. доларів США.

Злочинцям сподобалась така нехитра справа, тому вони одразу розпочали роботу над пошуком іншої жертви. Вже 19 червня 2010 року організована злочинна група розпочала операцію по викраденню другого громадянина Китайської Народної Республіки.

Не порушуючи своїх традицій, злочинці з використанням форменого одягу міліції та, підкріпившись пістолетом, надягли на чоловіка наручники, у рота вставили кляп, ноги замотали липкою стрічкою, на голову натягли мішок та вивезли з Одеси.

Мабуть, вважаючи себе вже професіоналами, цього разу свою «роботу» злочинці оцінили в 300 тис. доларів США.

Прикований наручниками до сходин у приватному будинку, чоловік провів три доби, доки його дружина збирала гроші за його визволення.

Злочинці погодилися відпустити чоловіка за 97 тис. доларів США.

За третього китайця, якого було викрадено 16 жовтня 2010 року, вони вимагали вже 400 тис. доларів США, однак відпустили за половину бажаної суми.

Працівниками Управління по боротьбі з організованою злочинністю ГУМВС України в Одеській області зібрано достатньо доказів та доведено вину злочинців у незаконному позбавленні волі та викраденні людей, вчиненими із застосуванням зброї.

Під час розгляду справи у суді усі учасники визнали свою провину у скоєному. Глава угрупування такі дії пояснив життєвою невлаштованістю та бажанням матеріально забезпечити свою сім’ю з 11 членів.

Будь-якої допомоги злочинці не зможуть надати своїм близьким, оскільки відтепер їх домівка – в’язниця. Всякий свого щастя коваль.

 «УК»

You may also like...