УБОЗ перекрито канал надходження наркотиків з Голландії

Працівниками Управління по боротьбі з організованою злочинністю ГУМВС України у Львівській області перекрито канал надходження наркотичних речовин на територію України з Голландії.

 Нещодавно на Двірцевій площі столиці Західної України затримано 44-річного місцевого мешканця під час збуту 1 кг гашишу та 400 таблеток «екстезі», ринкова вартість яких становить близько 200 тис. гривень.

Встановлено, що наркотики львів’янин отримував від свого знайомого з Голландії. Про поставку одурманюючих речовин друзі домовлялися за допомогою Інтернету, а переправляли їх простим поштовим переказом через перевізника із Голландії.

Зі слів затриманого наркотичні речовини він планував переправити для реалізації до Дніпропетровська.

Не можна сказати, що чоловік «оступився» вперше, правоохоронцями раніше задокументовано факт реалізації ним представникам наркобізнесу Східної частини держави через кур’єра 500 таблеток «екстезі» за ціною понад 1 тис. доларів США.

Відносно зловмисника порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України, що караються позбавленням волі на строк від дев’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Необхідно відмітити, що сьогодні відбувається активне проникнення представників міжнародного наркобізнесу на територію України, яка розглядається як великий перспективний ринок реалізації таких товарів і як транзитний пункт для їх контрабандного транспортування, передусім у Європу.

Лише цього року на Львівщині працівниками УБОЗ перекрито 2 міжнародних канали контрабандного постачання з Польщі героїну. Постачання наркотиків здійснювалось автотранспортом, у спеціально обладнаних тайниках, розміщених в салоні автомобіля.

Крім того, викрито нарколабораторію, яка розміщувалася у приватній квартирі в курортному місті Трускавець, де «наркоботаніки» під штучним освітленням ультрафіолетових ламп вирощували маріхуану та в подальшому її збували. У помешканні вилучено розфасовану та готову до реалізації наркотичну речовину загальною вагою понад 1 кг й 25 кущів саджанців дурманячи рослин, які зловмисники вирощували.

Задокументовано факт збуту 1 кг героїну, ринковою вартістю понад 1,5 млн. гривень.

В цілому УБОЗ Львівщини у поточному році виявлено 11 злочинів, пов`язаних із незаконним обігом наркотичних засобів та 9 таких фактів вже розглядаються судами, кожен з яких вирізняється масштабністю та суспільною небезпекою.

Однак, незважаючи на кримінальну відповідальність, передбачену за незаконний обіг наркотиків, наркобізнес манить любителів легкої наживи.

Прес-служба ГУБОЗ МВС України

You may also like...