На Черкащині стало менше ще на одного газового хабарника

Працівники Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС України викрили у корупції одного з заступників голови правління Публічного акціонерного товариства, що займається газопостачанням та газифікацією Черкащини.

Як повідомили «УК» в Прес-службі ГУБОЗ МВС України, перетворивши свою посаду у джерело надприбутків, на так звану «годівницю», 36-річний чоловік вимагав від директора одного з ТОВ щомісячно сплачувати йому 72 тис. грн. за неперешкоджання у здійсненні господарської діяльності, пов’язаної із поставками природного газу підприємствам-споживачам на території Черкаської області.

Однак скільки мотузці ні витися, а кінець все одно буде, в цьому місяці під час одержання такої грошової винагороди зловмисника «на гарячому» затримали працівники спецпідрозділу БОЗ в його службовому кабінеті.

Відносно здирника порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368-3 ( Комерційний підкуп службової особи юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми) Кримінального кодексу України, що карається штрафом від п’яти тисяч до восьми тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до двох років.

УК

 

 

You may also like...