Кримінальна хроніка Дніпропетровщини на 16.10.2012

Кримінальна хроніка Дніпропетровщини на 16.10.2012

15 жовтня Днiпровського райвідділу Дніпродзержинського міського управління міліції по телефону надiйшло повiдомлення вiд непрацюючої 46-річної місцевої жительки. Заявниця повідомила про те, що в одній з квартир по вул. Харкiвськiй вона виявила труп своєї сестри. Виїздом на мiсце з проникаючим ножовим колото-рiзаним пораненням знаходився труп непрацюючої 39-річної господарки. За скоєння злочину був затриманий непрацюючий, ранiше судимий 44-річний мiсцевий житель, який перебуваючи в гостях у потерпiлої, пiд час розпиття спиртних напоїв, в ходi раптово виниклої сварки через розподiл кiлькостi налитої горiлки, взявши кухонний нiж зi столу спричинив потерпілій вищевказане ножове поранення.
За цим фактом слідчим відділом було порушено кримінальну справу за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) КК України.
Зловмиснику загрожує позбавлення волі на строк від семи до  п’ятнадцяти років.

14 жовтня до працівників Павлоградського міськвідділу міліції  надiйшло повiдомлення вiд безробітного, 38-річного місцевого жителя про те, що в квартирi  по вул. Днiпровськiй,  він виявив труп рiдного брата. Виїздом на мiсце за вищевказаною адресою, на кухнi, з саднами голови та тулубу було виявлено труп безробітного, ранiше судимого 46-річного господаря оселі.
Згiдно акту судово-медичної експертизи смерть чоловіка  настала вiд травматичного шоку, викликаного внаслiдок закритої черепно-мозкової травми, перелому кiсток основи черепа, забою головного мозку та розриву печiнки.
За скоєння злочину був затриманий безробітний, ранiше судимий, 42-річний мiсцевий житель.
Зловмисник, 12 жовтня о 21.00 перебуваючи в гостях у потерпiлого, пiд час розпиття спиртних напоїв, в ходi раптово виниклої сварки через те, що останній здiйснив крадiжку його мобiльного телефону, відламавши нiжку вiд дерев’яного табурету, нанiс декiлька ударiв по головi та тулубу, спричинивши вищевказанi тiлеснi ушкодження.
За цим фактом слідчим відділом було порушено кримінальну справу за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) КК України.
Зловмиснику загрожує позбавлення волі на строк від семи до  п’ятнадцяти років.

14 жовтня до працівників Петропавлівського райвідділу міліції надiйшло повідомлення про те, що по вул. Багрiна, з чисельними гематомами обличчя та нижнiх кiнцiвок було виявлено труп 67-річного пенсiонера. Згiдно попередньої довiдки судово-медичної експертизи смерть останнього настала внаслiдок перелому кісток носу зi змiщенням, що ускладнився механiчною асфiксiєю. За скоєння злочину був затриманий, 62-річний  громадянин.
Зловмисник  о 17.00 в лiтнiй кухнi свого домоволодiння, пiсля спiльного розпиття спиртних напоїв, пiд час раптово виниклої сварки, яка переросла у бiйку, рукою вдарив потерпiлого по обличчю, вiд чого він впав та вдарився обличчям об порiг будинку. За цим фактом слідчим відділом було порушено кримінальну справу за ст. 119 (вбивство через необережність) КК України.

15 жовтня до працівників Юр’ївського райвідділу міліції вiд чергового лiкаря надiйшло повідомленням про те, що бригадою швидкої медичної допомоги з проникаючим колото-рiзаним пораненням грудної клiтини з пошкодженням легені було доставлено безробітного, 37-річного мiсцевого жителя.
За скоєння злочину було затримано 66-рінчого батька потерпілого.
Зловмисник о 19.00 за місцем мешкання, пiд час спiльного святкування день народження сина в результатi раптово виниклої сварки захищаючись вiд останнього спричинив йому кухонним ножем вищевказане тiлесне ушкодження.
За цим фактом слідчим відділом було порушено кримінальну справу за ст. 15 ч. 1 ст. 115 (замах на вбивство) КК України.

15 жовтня до працівників Тернівського міського відділу міліції  надiйшло повiдомлення вiд 50-річної місцевої жительки про те, що о 15.00 малознайомий чоловік, шляхом вiльного доступу зайшов до квартири  по вул. Маяковського, де мешкає 57-річний господар iнвалiд ІІ групи, за яким вона наглядає та погрожуючи їй ножем, заволодiв її гаманцем з грошима у сумі 800 гривень, пiсля чого з мiсця злочину втiк. Проведеним комплексом оперативно-розшукових заходів, за скоєння злочину був встановлений та затриманий безробітний, 18-річний мiсцевий житель.
За цим фактом слідчим відділом було порушено  кримінальну справу за ч. 3 ст. 187 (розбій) КК України.
Зловмиснику загрожує позбавлення  волі  на строк від семи до дванадцяти років із конфіскацією майна.

15 жовтня працівниками Нікопольського міського відділу міліції пiд час несення служби по охоронi громадського порядку по вул. Електрометалургiв була помiчена бiйка мiж двома невiдомими. Пiсля припинення правопорушення встановлено, що безробітний, 21-річний молодик побивши руками по обличчю, безробітного 33-річного громадянина з шиї, заволодiв ланцюжком iз бiлого металу та з руки мобiльним телефоном. Наразі, викрадене – вилучено.
За цим фактом слідчим відділом було порушено кримінальну справу за ч.2 ст.186 (грабіж) КК України.
Зловмиснику загрожує позбавлення волі на строк від  чотирьох  до  шести років.

15 жовтня до працівників Амур-Нижньодніпровського райвідділу міліції Дніпропетровського міського управління  звернулась безробітна, 47-річна громадянка. Заявниця повідомила про те, що о 12.10 на мiському ринку невiдомий, шляхом ривка, з рук, заволодiв купюрою номiналом 500 гривень. За скоєння злочину був встановлений та затриманий безробітний, 25-річний мiсцевий житель.
За цим фактом слідчим відділом було порушено кримінальну справу за ч.1 ст. 186 (грабіж) КК України.

15 жовтня до працівників Амур-Нижньодніпровського райвідділу міліції Дніпропетровського міського управління  звернулась  45-річна громадянка. Заявниця повідомила про те, що о 06.00 на зупинцi громадського транспорту по пр. Воронцова, невiдомий, шляхом ривка, заволодiв сумочкою з грошима у сумі 2 000 гривень, ланцюжком з бiлого металу та лiками. За скоєння злочину по «гарячих слiдах» був затриманий 15-річний мiсцевий житель.
За цим фактом слідчим відділом було порушено кримінальну справу за ч.2 ст.186 (грабіж) КК України.
Зловмиснику загрожує позбавлення волі на строк від  чотирьох  до  шести років.

15 жовтня до працівників Жовтневого райвідділу міліції Криворізького міського управління звернувся 39-річний громадянин. Заявник повідомив про те, що 14 жовтня о 21.15 по вул. Мусоргського, коли вiн повертався додому вiд знайомих, двоє невiдомих, побивши руками по головi, заволодiли сумкою з мобiльним телефоном, гаманцем з грошима у сумі 150 гривень, двома службовими перепустками та банкiвською карткою. За скоєння злочину був встановлений та затриманий безробітний, ранiше судимий, 30-річний громадянин. Наразі, прийняті заходи для затримання співучасника злочину.
За цим фактом слідчим відділом було порушено кримінальну справу за ч.2 ст.186 (грабіж) КК України.
Зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк від  чотирьох  до  шести років.

За крадiжку 4-х мраморних плиток з алеї, яка веде до меморiалу «Жертвам полiтичних репресiй та голодомору», на 10-му км. Запорiзького шосе, що мало мiсце 8 жовтня, був затриманий безробітний, 41-річний громадянин.
Зловмисник о 08.00 на власному автомобiлi приїхав до меморiалу, де за допомогою металевого лому демонтував 4 мраморнi плитки, пiсля чого погрузив їх до свого автомобiля та вiдвiз додому. Наразі, викраденi мраморнi плитки та знаряддя злочину – металевий лом – вилученi.
За цим фактом слідчим відділом вирішується питання про порушення кримінальної справи за ст. 185 (крадіжка) КК України.

ГУМВС України в Дніпропетровській області
 

You may also like...