Інформація ДАІ м. Києва на 13.12.2012

За 12 грудня співробітниками столичної ДАІ виявлено 370 порушень Правил дорожнього руху. Одним з найбільш розповсюдженим порушенням залишається перевищення швидкості – 24 відхилення від правил. За невиконання вимог дорожніх знаків та розмітки до відповідальності притягнуто – 52 водії, без необхідних документів керували автіками – 30, порушення правил проїзду пішохідних переходів – 27 фактів. За керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння затримано – 30 водіїв. Крім того виявлено 25 пішоходів-порушників. За добу в столиці було зареєстровано 4 ДТП, в яких 4 особи отримали травми (наїзди на пішоходів).

Державтоінспекція звертається до водіїв – будьте дуже уважні при проїзді пішохідних переходів і в місцях можливої появи дітей, заздалегідь знижуйте швидкість, не об’їжджайте транспорт, який зупинився перед «зеброю», зупиніться і пропустіть дітей, які переходять дорогу. Важко передбачити поведінку маленьких пішоходів, і в багатьох випадках тільки пильність людини за кермом може відвернути лихо.

Інспекторами ДАІ виявлено та затримано 2 автомобілі, що знаходились у розшуку.

За минулу добу зареєстровано два незаконних заволодіння: Подільський район – а/м «ВАЗ 21061», д.н. Б1449ДП, 1983 р.в., оранжевого кольору; Голосіївський район – а/м «Toyota Camry», д.н. АА9588КЕ, 2006 р.в., чорного кольору. Крім цього виявлено раніше викрадений автомобіль «Lexus RX 300», яким 12 січня 2010 року незаконно заволоділи невстановлені особи в місті Одеса.

Працівниками ДАІ столиці за хуліганські дії затримана 1 особа, за незаконне зберігання наркотичних речовин – 1, за умисне пошкодження майна -1.

В столиці з 27 листопада по 17 грудня триває комплекс профілактичних заходів, спрямованих на виявлення пасажирських або вантажопасажирських транспортних засобів, переобладнаних з порушенням законодавства України. Звертаємо увагу! Згідно з адміністративним кодексом України експлуатація незаконно переобладнаних транспортних засобів тягне за собою накладення штрафу в розмірі 340-425 гривень. Якщо транспортний засіб використовується для надання послуг з перевезення пасажирів то доведеться сплатити 680-850 гривень.

За прогнозом Гідрометеоцентру в столиці і надалі спостерігатиметься ускладнення погодних умов – зниженння температури, йтиме невеликий сніг, а це безумовно ускладнить рух транспорту і пішоходів. У зв’язку з цим Державтоінспекція звертається до киян та гостей міста зважити на складні погодні умови і не залишати автомобілі на краю проїзної частини оскільки це значно ускладнює прибирання снігу, а до поліпшення дорожньої обстановки по можливості облишити поїздки на власному транспорті. А, якщо така необхідність виникла то в умовах снігопаду рухатись з включеним ближнім світлом фар, а при зупинці включати аварійну сигналізацію, наближаючись до пішохідних переходів та місць розташування дитячих установ, знижувати швидкість до мінімуму.

Столична ДАІ спільно з рятувальниками МНС та працівниками дорожніх служб продовжує роботу, для забезпечення безперешкодного проїзду снігоприбиральної техніки, оперативного очищення від снігу магістральних вулиць, від стану проїзду яких залежить робота громадського транспорту, забезпечення життєдіяльності всього міста.

Державтоінспекція міста Києва звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон гарячої лінії 483-70-64 (багатоканальний, працює цілодобово) у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу. Крім того працює телефон для СМС повідомлень: (063) 9550900.

УДАІ м. Києва
 

You may also like...