Інформація ДАІ: в столиці було зареєстровано 3 ДТП (з яких 3 – наїзди на пішоходів)

За вихідні дні, 19-20 січня співробітниками столичної ДАІ виявлено 1345 порушень Правил дорожнього руху. Одним з найбільш розповсюджених порушень залишається перевищення швидкості – 450 фактів.

Виявлено 90 водіїв, які керували транспортними засобами в стані алкогольного сп’яніння. Крім того, виявлено 129 пішоходів, що не дотримувалися Правил дорожнього руху.

За цей період в столиці було зареєстровано 3 ДТП (з яких 3 – наїзди на пішоходів), в яких 2 особи отримали травми та одна особа загинула.

Державтоінспекція звертається до водіїв – будьте дуже уважні при проїзді пішохідних переходів і в місцях можливої появи дітей, заздалегідь знижуйте швидкість, не об’їжджайте транспорт, який зупинився перед «зеброю», зупиніться і пропустіть дітей, які переходять дорогу. Важко передбачити поведінку маленьких пішоходів, і в багатьох випадках тільки пильність людини за кермом може відвернути лихо.

Зареєстровано 1 незаконне заволодіння транспортним засобом: у Оболонському районі невстановлені особи викрали автомобіль «MAZDA-2», д.н. АА8616ІТ, 2009 р.в., чорного кольору. Прийнято міри розшуку.

Інспектори ДАІ в Шевченківському та Оболонському районі за нанесення тілесних ушкоджень затримали двох громадян. Крім того, в Святошинському районі, за хуліганство затримали чоловіка. Також, співробітники Державтоінспекції затримали громадянина за незаконне зберігання наркотичної речовини. Окрім цього, у Оболонському районі міста, співробітники ДАІ затримали особу за крадіжку, а у Шевченківському районі затримали громадянина, що погрожував іншій особі фізичною розправою. Усі правопорушники доставлені до райуправлінь міліції.

За прогнозами Гідрометеоцентру в столиці буде зберігатися низька температури повітря та опади у вигляді снігу. Державтоінспекція міста звертає увагу водіїв на особливості керування транспортними засобами в умовах мряки, дощу, снігу тощо. У зв’язку з цим, столична ДАІ закликає водіїв бути уважними та обережними за кермом, дотримуватись швидкісного режиму, безпечної дистанції, правил маневрування, а в умовах недостатньої видимості рухатися з увімкненим ближнім світлом фар чи протитуманними ліхтарями. Доцільно також відмовитися від ризикованих маневрів, які при несприятливих погодних умовах можуть привести до втрати контролю над автомобілем.

Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон гарячої лінії 483-70-64 (багатоканальний, працює цілодобово) у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу. Крім того працює телефон для СМС повідомлень: (063) 9550900.

You may also like...