Нарушители границы: пешком в Евросоюз, запчасти к тракторам в Россию

Напередодні вихідних наш співвітчизник з Луганської області намагався перенести у Росію запчастини до тракторів. Невдаху-бізнесмена спинили прикордонники відділу «Біловодськ».

 Чоловік дістався до державного кордону автомобілем «УАЗ», зупинився неподалік від українського села Олександрівка і вже далі вирушив пішки. Вилучений товар вартістю майже 15 тисяч гривень передали в митницю.

Також у п’ятницю охоронці кордону відділу «Мілове» Луганського загону упередили незаконне переміщення через державний кордон понад 1300 сувенірів десяти найменувань вартістю майже 8 тисяч гривень. Порушника помітили за допомогою тепловізійного комплексу. Незаконна оборудка 62-річного українця зазнала повного фіаско.

У минулі вихідні прикордонники Чопського загону запобігли спробі двох громадян Грузії незаконно перетнути українсько-словацький кордон.

Чоловіки вирішили потрапити до Євросоюзу, нелегально подолавши держрубіж поблизу населеного пункту Великий Березний. Задля збільшення шансів на успіх, правопорушники вирішили здійснити задумане вночі. Проте прикордонний наряд зупинив їх на підступах до кордону. «Мандрівники» документів при собі не мали, однак пояснили, що є громадянами Грузії. А от кінцевим пунктом їх подорожі мала стати Італія.

Порушників доставили до прикордонного підрозділу для з’ясування всіх обставин їхньої мандрівки та проведення адміністративно-процесуальних дій. Рішення про відповідальність перед законом та подальшу долю затриманих визначить суд.

 

You may also like...