За 2-3 березня співробітники столичної ДАІ виявили 1426 порушень Правил дорожнього руху

Перевищення швидкості так і залишається одним з найбільш розповсюджених порушень, за вихідні дні зареєстровано 611 відхилень від правил. За керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння відсторонено від керування 77 водіїв. Крім того, виявлено 109 пішоходів, які порушували Правила дорожнього руху.

За минулі вихідні в столиці було зареєстровано 6 ДТП, внаслідок яких 9 осіб отримали травми. Щоб уникнути ризику потрапити в ДТП, Державтоінспекція радить водіям бути уважними при проїзді пішохідних переходів, заздалегідь знижувати швидкість, не об’їжджати транспорт, який зупинився перед «зеброю», а зупинитися і пропустити людей, які переходять дорогу.Також, необхідно своєчасно перевіряти технічний стан свого транспортного засобу, а також не залишати автомобілі там, де це заважатиме нормальному руху транспорту.

За вихідні зареєстровано два факти незаконних заволодінь транспортними засобами. Так у Дарницькому районі невідомі особи викрали сірий «ВАЗ 210934», н.з. АА8516НК, 2008 року випуску; а от у Святошинському районі міста автокрадії заволоділи автомобілем «HONDA CR-V», н.з. АА5383МК, 2007 р.в., сірого кольору. Прийнято міри розшуку. В цей же час, інспектори ДАІ виявили три викрадених автомобілі та затримали чоловіка, який раніше скоїв незаконне заволодіння автомобілем «ВАЗ 2107».

Інспектори ДАІ в Оболонському районі затримали водія автомобіля «HYUNDAI MATRIX», номер кузова якого змінено кустарно. В цьому ж районі затримано водія «DAEWOO NEXIA» – як з’ясувалося, данним автомобілем чоловік заволодів шляхом шахрайства. Співробітники ДАІ у Святошинському та Солом’янському районах за вчинення хуліганських дій затримали двох громадян. Також у Солом’янському районі інспектори полку ДПС ДАІ затримали особу, що перебувала у розшуку за скоєння злочину. Крім того, співробітники Державтоінспекції за скоєння крадіжок затримали трьох громадян. Для з’ясування обставин, всіх затриманих доставлено до райуправлінь міліції.

За прогнозом Гідрометеоцентру в столиці буде зберігатися низька температура повітря, йтиме сніг, місцями на дорогах ожеледиця. За таких погодних умов столична Державтоінспекція закликає водіїв під час руху бути максимально уважними та обережними, дотримуватись швидкісного режиму, безпечної дистанції, правил маневрування, в умовах недостатньої видимості рухатися з увімкненим ближнім світлом фар чи протитуманними ліхтарями.

Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон чергової частини УДАІ м. Києва 483-70-64 (багатоканальний, працює цілодобово) у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу.

ВЗГ УДАІ м. Києва

You may also like...