Информация ГАИ о происшествиях на дорогах столицы на 06.09.2013

За 5 вересня співробітники столичної ДАІ виявили 678 порушень Правил дорожнього руху. Одним з найбільш розповсюджених порушень залишається перевищення швидкості – 290 відхилень від правил. За невиконання вимог дорожніх знаків та розмітки до відповідальності притягнуто 107 водіїв, без необхідних документів керували автівками – 15, порушення правил проїзду перехресть – 35. За керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння відсторонено від керування 39 водіїв.

За добу в столиці було зареєстровано 5 ДТП, в яких 6 осіб отримали травми. Столична Державтоінспекція звертається до водіїв – будьте уважні при проїзді пішохідних переходів і в місцях можливої появи людей. Заздалегідь знижуйте швидкість, не об’їжджайте транспорт, який зупинився перед «зеброю», зупиніться і пропустіть пішоходів, які переходять дорогу. Вчора, за порушення правил проїзду пішохідних переходів до відповідальності притягнуто 30 водіїв.

У четвер співробітники столичної Державтоінспекції в Оболонському та Шевченківському районах міста затримали двох чоловіків, які нанесли тілесні ушкодження іншим особам. В Оболонському районі міста співробітники ДАІ затримали водія «Hyundai Tiburon» – перевіркою встановлено, що номерні знаки не належать даному автомобілю. В цьому ж районі інспектори полку ДПС ДАІ затримали чоловіка, який шахрайським шляхом заволодів чужим автомобілем «Daewoo Lanos». Крім того, у Солом’янському та Дніпровському районах міста співробітники ДАІ затримали двох осіб за незаконне зберігання наркотичної речовини. Для з’ясування обставин, усіх затриманих доставили до райуправлінь міліції.

Вчора в столиці зареєстровано факт незаконного заволодіння транспортним засобом: так у Подільському районі міста викрали мотоцикл «VESPA GTS 300», жовтого кольору, н.з. ВН0009АВ, 2010 року випуску. Прийнято міри розшуку.

Державтоінспекція інформує, що в столиці до 7 вересня триває операція "Документ". Під час операції Інспектори ДАІ перевіряють наявність у водіїв непередбачених діючим законодавством документів, посвідчень та перепусток. Нагадуємо! Державтоінспекція не видає нікому ніяких посвідчень, візитних карток чи будь-яких інших документів, які б дозволяли водіям уникати відповідальності за порушення правил дорожнього руху. Знайдені документи ДАІ вилучатиме, а водіїв штрафуватимуть.

Увага! З 20 серпня по 20 вересня в столиці розпочався комплекс профілактичних заходів щодо попередження дитячого дорожньо-транспортного травматизму «Увага! Діти на дорозі!». Аби нагадати дітям Правила дорожнього руху, призабуті за літній період, інспектори ДАІ проведуть у перші дні вересня уроки з правил дорожнього руху, забезпечать чергування біля шкіл для безпечного пересування дітей до навчальних закладів

Державтоінспекція звертається до дорослих, насамперед до батьків: безпека ваших дітей залежить від вас. Нагадайте маленьким учасникам дорожнього руху основні правила безпечної поведінки на дорозі, пройдіть з ними маршрутом від будинку до школи. І звичайно, дотримуйтесь правил самі, адже найкраще навчання – це ваш приклад правильної поведінки.

Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон ДАІ Києва 483-70-64 (багатоканальний, працює цілодобово) у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу.

УДАІ м. Київ
 

You may also like...