Посадовці КМДА видали свідоцтва про право власності на незаконно збудовані котеджі на о. Жуків

Дніпровською екологічною прокуратурою проведено перевірку законності одержання права власності на окремі об’єкти нерухомості, розташовані на території м. Києва в межах прибережних захисних смуг р. Дніпро.

В ході перевірки встановлено, що на земельній ділянці площею майже 2 га на території острова Жуків у м. Києві, огородженій з усіх боків парканом, суб’єктом господарювання самовільно збудовано чотири двоповерхові будівлі, три одноповерхові будівлі, два басейни та гідротехнічну споруду. При цьому, відстань від будівель до урізу води складає 20 метрів, що суперечить вимогам Земельного та Водного кодексів України про заборону забудови прибережної захисної смуги. Крім того, зазначене нерухоме майно знаходиться на земельній ділянці, яка підлягає звільненню та поверненню Київській міській раді відповідно до рішення Господарського суду м. Києва, яке набрало законної сили.

о. Жуков

Між тим, прокурорською перевіркою виявлено, що 25.12.2012 посадовими особами Головного управління комунальної власності КМДА (на цей час перейменовано у Департамент) за наявності ухвали суду, на підставі якої на вказані самовільно побудовані об’єкти нерухомості накладений арешт та заборона на відчуження, суб’єкту господарювання підготовлено та видано свідоцтво про право власності на них. Площа будинків становить майже 2400 квадратних метрів.

За вказаним фактом 07.10.2013 Дніпровською екологічною прокуратурою до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення посадовими особами Департаменту комунальної власності м. Києва кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 364 КК України. Крім того, готується позов про скасування незаконно виданого свідоцтва про право власності та його реєстрації.

Прес-служба Дніпровської екологічної прокуратури

 

You may also like...