З початку року у столиці до адміністративної відповідальності притягнуто 38 корупціонерів

Упродовж поточного року за протоколами столичних правоохоронців до адміністративної відповідальності за вчинення корупційних правопорушень притягнуто 38 посадових осіб.

 Так, безпосередньо органами столичної прокуратури виявлено 12 фактів порушення обмежень, встановлених законодавством у сфері запобігання та протидії корупції, решта – за погодженням з прокуратурою працівниками органів внутрішніх справ, Служби безпеки України та Міндоходів України.   

Найпоширенішими порушеннями, які вчинили корупціонери, були сумісництво, конфлікт інтересів, одержання неправомірної вигоди та  розголошення службової інформації.

Із числа осіб, яких притягнуто до відповідальності, 2 працівників міліції, 4 податківців, 2 працівників територіального органу Держслужби статистики, співробітник Департаменту з питань виконання покарань, працівник судової гілки влади, службовці територіального управління МНС України, столичної реєстраційної служби, а також посадовці державних та комунальних підприємств.

У кожному з випадків до корупціонерів судами застосовано санкцію у вигляді штрафу та конфіскації неправомірно одержаної вигоди або прибутку. 

Прес-служба прокуратури міста Києва

You may also like...