Злочини та пригоди в Дніпропетровській області станом на 10 липня

Злочини та пригоди в Дніпропетровській області станом на 10 липня

09.07.2014 о 10.30 до Синельниківського міськвідділу міліції звернулась місцева жителька 1963 р.н. – працівник центральної районної лікарні, яка повідомила, що 08.07.2014 о 08.00 коли вона перебувала на своєму робочому місці, їй на робочій телефон зателефонував невідомий та повідомив, що її син знаходиться у міліції і для вирішення питання про непритягнення останнього до кримінальної відповідальності необхідно перерахувати на банківський рахунок гроші у сумі 15 тис. грн. Після чого жінка з банкомату, який знаходиться по вул. Миру у м. Синельникове, зі своєї банківської картки перевела гроші у сумі 4 тис. 900 грн. на картку (номер не запам’ятала) та зателефонувала сину, який повідомив, що перебуває вдома і з ним все гаразд. Слідчим відділом за даним фактом внесено відомості до ЄРДР з попередньою правовою кваліфікацією за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство), що карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Працівниками Довгинцівського райвідділу Криворізького міського управління міліції в ході проведення слідчих (розшукових) дій за фактом умисного тяжкого тілесного ушкодження, що спричинило смерть чоловікові, встановлений та доставлений до райвідділу раніше судимий непрацюючий місцевий житель 1985 р.н., який 08.06.2014 о 14.00 знаходячись в стані алкогольного сп’яніння біля водосховища у с. Жданово Криворізького району, в ході сварки, що сталася на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин, руками та ногами спричинив постраждалому тілесні ушкодження у вигляді геморрогічного шоку, що настав від закритої тупої травми черевної порожнини з пошкодженням жовчного міхура і печінки. 09.07.2014 слідчими райвідділу зловмиснику вручено письмове повідомлення про підозру у вчиненні даного злочину. За даним фактом внесено відомості до ЄРДР з попередньою правовою кваліфікацією за ч. 2 ст. 121 Кримінального кодексу України (умисне тяжке тілесне ушкодження). Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

Працівниками Жовтневого райвідділу Дніпропетровського міського управління міліції за грабіж мобільного телефону у чоловіка 1983 р.н., який мав місце 19.06.2014, встановлений та опитаний раніше судимий непрацюючий місцевий житель 1992 р.н. Зловмиснику обрано запобіжний захід – особисте зобов’язання. Слідчим відділом за даним фактом внесено відомості до ЄРДР з попередньою правовою кваліфікацією за ч. 2 ст. 186 Кримінального кодексу України (грабіж). Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 4 до 6 років.

Працівниками Жовтневого та Бабушкінського райвідділів Дніпропетровського міського управління міліції за грабіж ланцюжка з кулоном із жовтого металу у жінки 1954 р.н., який мав місце 07.06.2014 та за грабіж ланцюжка з хрестиком із жовтого металу у жінки 1965 р.н., який мав місце 13.06.2014, встановлені раніше судимі непрацюючі місцеві жителі 1981 та 1966 р.н. Зловмисники заарештовані за вчинення іншого злочину та з 18.06.2014 утримуються в Дніпропетровському СІЗО.

Також працівниками Жовтневого райвідділу Дніпропетровскього міського управління міліції був розкритий грабіж ланцюжка із жовтого металу ще у однієї жінки 1973 р.н., який мав місце 09.06.2014. Як виявилось, це скоїв молодший з двох раніше затриманих чоловіків – раніше судимий місцевий житель 1981 р.н. Слідчими відділами райвідділів за даними фактом внесені відомості до ЄРДР з попередньою правовою кваліфікацією за ч. 1 ст. 186 Кримінального кодексу України (грабіж), що карається штрафом від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від ста двадцяти до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк до чотирьох років.

ВЗГ ГУМВС України в Дніпропетровській області

You may also like...