На Дніпропетровщині викрили аферу з соняшниковою олією

Під час документальної перевірки дніпропетровського підприємства «Д», яке виробляє соняшникову олію, увагу фахівців ГУ Міндоходів у Дніпропетровській області привернули контрагенти – постачальники макухи з насіння соняшнику. Аналіз їх господарських стосунків засвідчив, що вони переходили законодавчу межу.

Як з’ясувалось, підприємства – постачальники сировини для виробництва соняшникової олії не мають достатніх матеріально-технічних ресурсів для здійснення господарської діяльності, а саме: відсутні трудові ресурси, виробниче, транспортне та інше обладнання, сировина, матеріали для здійснення основного виду діяльності. Таким чином, правочини, укладені між підприємством «Д» та контрагентами – постачальниками визнані такими, що не спрямовані на реальне настання правових наслідків, та суперечать інтересам держави і є недійсними, а самі господарські операції по придбанню товарно-матеріальних цінностей від підприємств-постачальників носять безтоварний характер.

До речі, на підприємстві «Д» відсутні документи, що підтверджують відповідність отриманого товару затвердженим стандартам, а порядок транспортування активів не підтверджено товарно-транспортними накладними або актами прийому-передачі товару.

До того, перевіркою встановлені факти віднесення до складу валових витрат сум за виконані роботи, по яких накладні та акти виконаних робіт не засвідчені підписами посадових осіб підприємства – постачальника.

Порушення податкового законодавства коштували «винахідливому» підприємству понад 888 тис. грн., які повністю сплачені до бюджету.

ГУ Міндоходів у Дніпропетровській області
 

You may also like...