Информация ГАИ о происшествиях на дорогах столицы на 17.11.2014

В столиці за 16 листопада інспектори ДАІ виявили 640 порушень Правил дорожнього руху.

Зокрема, за перевищенняшвидкостірухудо відповідальностіпритягнуто155 водіїв, не дотримання вимог дорожніх знаківта розмітки-92, правил зупинки і стоянки – 35. Вчора, за керування транспортними засобами напідпитку інспектори ДАІ відсторонили від керма 58 водіїв та виявили 39 керманичів, які не мали при собі необхідних документів на право керування автомобілями.

Крім того, інспектори ДАІ за порушення правил проїзду пішохідних переходів до відповідальності притягнули 71 водія, а також виявили 102-х пішоходів-порушників.

За минулу добу зареєстровано 2 ДТП,в яких троє людей отримали травми. До уваги водіїв!За інформацією Гідрометцентру України, в столиці зберігатиметься хмарна погода, місцями опади.Зважаючи на це, столична Державтоінспекціязакликає водіїв неухильно дотримуватися Правил дорожнього руху. Зважайте на погодні умови, збільшуйте дистанцію до транспортних засобів, що рухаються попереду, рухайтесь з включеним ближнім світлом фар (чи протитуманними фарами), відмовтесь від ризикованих маневрувань. При зупинці включайте аварійну світлову сигналізацію. Крім того, будьте уважні при проїзді пішохідних переходів, заздалегідь знижуйте швидкість, не об’їжджайте транспорт, який зупинився перед «зеброю», зупиніться і пропустіть людей, які переходять дорогу. А пішоходам – радимо мати на одязі світлоповертаючі елементи. Це зменшить ризик потрапити в небезпеку на дорозі. Особливо важливо забезпечити таким одягом дітей.

В столиці, 16 листопада, зареєстровано 4 незаконних заволодіння транспортними засобами. Так , у Голосіївському районі невідомі особи викрали відразу два автомобілі: з проспекту Науки – «FIAT TEMPRA», номерний знак АІ9488АХ, 1991 року випуску, сірого кольору, а з вулиці В. Антоновича «LAND ROVER RANGE ROVER», н.з. АВ9000ВО, 2008 р.в., синього кольору. Цього ж дня, у Святошинськомурайоні, з бульвару Кольцова, викрадено позашляховик «BMWX6», н.з. АА2181МО, 2013 р.в., коричневого кольору. А у Печерському районі, з вулиці Арсенальної, а/м «CITROEN C4», н.з. АМ7072ВЕ, 2014 р.в., білого кольору. Прийнято міри розшуку.ДАІ інформує,що в столиці з початку року зареєстровано 1238 незаконнихзаволодіньтранспортнимизасобами, з них 958 скоєні на територіїКиєва.Звертаємовашуувагу на те, щоостаннім часом зрослакількістьугонівпрестижних марок. Найулюбленішими моделями автівок у нинішньомуроці у зловмисниківбули «Toyota», «LandRover», «Mitsubishi» та «BMW». Як правило, автовласникилишалисясвоїхтранспортнихзасобіввночі. Саме у цей час добизареєстровано 80% викрадень.

ПорадиДержавтоінспекціїабиуберегтитранспортнізасобивіднезаконнихзаволодінь:
1. Обладнайтеавтомобільпротиугіннимипристроями.
2. Не залишайтеключів замку запалювання
3. Замикайте машину, навітьякщозалишаєтеїїненадовго.
4. Ні в якомуразі не залишайтецінніречі, гроші та документи в автомобілі.
5. Зберігайте авто на стоянках, щоохороняються.

Минулої доби, інспектори ДАІ, у Деснянському районі,затримали водія мопеда «SUZUKI» без номерного знаку, який перебував у розшуку. Крім того, у Святошинському районі,за підробку документів затримано водія автомобіля«BMW-325». Під час перевірки у інспекторів ДАІ виникла підозра, що свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу не дійсне. Документи було вилучено, а водія для з’ясування всіх обставин доставлено до райвідділу міліції. Також, уШевченківському районі, правоохоронці затримали громадянку, за нанесення тілесних ушкоджень, а уСолом»янському– чоловіка, який скоїв хуліганські дії.Правопорушників доставлено до райуправлінь міліції.

Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон чергової частини ДАІ Києва 483-70-64 у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу. Зверніть увагу! Для зручності отримання інформації або консультації по лінії ДАІ працює мобільний телефон для довідок: 067-245-39-03

УДАІ м. Києва

 

You may also like...