В Киевской области один из интернет-провайдеров бесплатно раздавал порнуху

В столичному регіоні працівники Управління боротьби з кіберзлочинністю припинили функціонування каналу розповсюдження порнографічних матеріалів.

 Під час перевірки внутрішньої мережі одного із Інтернет провайдерів, міліціонери Київщини встановили, що останній протизаконно розміщував та розповсюджував порнографічний контент з власних серверів для підняття кількості користувачів власної мережі. Доступ до «полунички» надавався безкоштовно абонентам, які були підключені до даного провайдера.
 
Проведено санкціоновані обшуки серверних приміщень, які знаходились в місті Вишгород. Працівники міліції виявили та вилучили сервер з 5-ма жорсткими дисками, окремий жорсткий диск із загальним об’ємом інформації в 5 терабайтів, на якому містяться фільми порнографічного характеру, а також інший протиправний контент та неліцензійне програмне забезпечення. Правоохоронці з’ясували, що функціонування Інтернет-полунички організував один із приватний підприємців Київщини.
 
Вилучене мережеве обладнання та носії інформації направлені до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при ГУМВС України в Київській області для проведення  ряду експертиз.
 
За даним фактом слідчим відділом Вишгородського міськвідділу міліції відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.301 Кримінального кодексу України (ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів), санкція якої передбачає покарання у вигляді штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією порнографічних предметів та засобів їх виготовлення та розповсюдження. Досудове розслідування триває.
 
ВЗГ ГУМВС України
в Київській області
 
 
 
 
 

You may also like...