Информация ГАИ о происшествиях на дорогах столицы на 01.12.2014

В столиці, за 29-30 листопада, інспектори ДАІ виявили 1172 порушення правил дорожнього руху. 

Зокрема, до відповідальності притягнуто 329 водіїв, які не дотримались вимог дорожніх знаків та розмітки, правил зупинки і стоянки – 74, правил проїзду перехресть – 49, без необхідних документів за кермо сіли 75 керманичів. Крім того, за керування транспортними засобами напідпитку інспектори ДАІ відсторонили від керма 84 особи. За дві доби інспектори ДАІ до відповідальності притягнули 109 водіїв за порушення правил проїзду пішохідних переходів та виявили 179 пішоходів-порушників. 

Зверніть увагу! В столиці з 19 по 30 листопада тривали профілактичні заходи під умовною назвою «Номерний знак». За час проведення операції інспектори ДАІ до відповідальності притягнули майже 300 водіїв. Нагадаємо, що відповідно до вимог Правил дорожнього руху, забороняється змінювати розміри, форму, позначення, колір і розміщення номерних знаків, наносити на них додаткові позначення, або закривати їх, вони повинні бути чистими і достатньо освітленими. Водії, пам’ятайте, що згідно законодавства України, за вказані порушення передбачено штраф у розмірі від 170 до 255 грн. (ч. 6. ст. 121 КУпАП ). За повторне вчинення порушення впродовж року, ч. 7 ст. 121 КУпАП передбачається штраф у розмірі від 255 до 510 грн. або громадські роботи терміном від 30 до 40 год. з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого.

Водії, будьте уважні – на дорогах ожеледиця

За вихідні, у Києві зареєстровано 4 ДТП, в яких 6 осіб отримали травми. До уваги водіїв! За інформацією Гідрометцентру України, в столиці очікується зниження температури, на дорогах місцями ожеледиця. Столична Державтоінспекція закликає водіїв неухильно дотримуватися Правил дорожнього руху. Зважайте на погодні умови, збільшуйте дистанцію до транспортних засобів, що рухаються попереду, рухайтесь з включеним ближнім світлом фар (чи протитуманними фарами), відмовтесь від ризикованих маневрувань. При зупинці включайте аварійну світлову сигналізацію. Крім того, будьте уважні при проїзді пішохідних переходів, заздалегідь знижуйте швидкість, не об’їжджайте транспорт, який зупинився перед «зеброю», зупиніться і пропустіть людей, які переходять дорогу. А пішоходам – радимо мати на одязі світлоповертаючі елементи. Це зменшить ризик потрапити в небезпеку на дорозі. Особливо важливо забезпечити таким одягом дітей.

В столиці за вихідні дні зареєстровано 8 незаконних заволодінь транспортними засобами, серед викрадених «Бентлі Континенталь».
29 листопада, в Оболонському районі, з вулиці Лугової, невідомі особи викрали автомобіль «Бентлі Континенталь», 2008 року випуску, номерний знак GTT681 (Литва), чорного кольору. А уночі, в Дніпровському районі, з вулиці Раїси Окіпної, викрадено позашляховик «Ленд Ровер», н/з АА2292НМ, 2013 р.в., сірий. Також, зареєстровані автокрадіжка у Солом’янському районі, з проспекту Повітрофлотського, викрадено автомобіль «Тойота Камрі», н/з АН4617КХ, 2012 р.в., білий та у Шевченківському районі, з вулиці Дмитрівської, автомобіль «БМВ-М3», н/з ВІ9233ВМ, 1995 р.в., чорний. У неділю, невідомі особи, у Шевченківському районі, з проспекту Перемоги, викрали два авто: «Фольксваген Каді», н/з АА3860НН, 2005 р.в., сірий та «Опель Астра», н/з АА3936СМ, 2007 р.в., сірий. Того ж дня, у Печерському районі, з вулиці А. Барбюса, викрадено – а/м «Ленд Ровер», н/з АЕ8788НІ, 2013 р.в., чорний, а у Голосіївському, з вулиці Васильківської, а/м «Дачія Логан», н/з ВН9709СА, 2008 р.в., синього кольору. Прийнято міри розшуку.

Державтоінспекція звертає увагу водіїв на те, що найчастіше в столиці викрадають транспортні засоби уночі. Автокрадії надають перевагу автівкам, які залишені під будинками або на стоянках, що не охороняються. З початку року було зареєстровано 1238 незаконних заволодінь, з них 958 скоєні на території Києва.

Запам’ятайте! Якщо у вас викрали автомобіль, необхідно негайно зателефонувати за номером «102» і повідомити про це, вказавши державний номер автомашини, марку, колір, особливі ознаки та номери агрегатів. Своєчасне звернення до міліції збільшує шанси знайти авто. Аби запобігти викраданню та уберегти авто від незаконних заволодінь столична Державтоінспекція радить водіям скористатися наступними порадами:

1. Не залишайте ключі в замку запалювання;
2. Виходячи з авто, ні в якому разі не забувайте його закривати і ставити на сигналізацію;
3. Не залишайте автівку на вулиці на тривалий час, по можливості зберігайте авто на стоянках, що охороняються;
4. Не провокуйте крадіїв – не залишайте в машині документи, гроші та інші цінні речі.

Натомість, працівники ДАІ, у Голосіївському районі, виявили раніше викрадений а/м «Хонда Пілот». Також, у Шевченківському районі, під час перевірки документів у водія «Порше Каен» було встановлено, що автомобіль перебуває у розшуку.

Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон чергової частини ДАІ Києва 483-70-64 у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу.

УДАІ м. Київ

You may also like...